Browns: így kell NFL-bajnokot verni

2009.12.13. 12:08 Módosítva: 2009.12.13. 12:07

A mínusz tíz fokos hidegben (ha falember vagy, rövidujjú kötelező!) Ben Roethlisberger több időt töltött a földön, mint a zsebben, a nagydarab irányítót nyolcszor sackelte a Cleveland védelme. A hazaiak csináltak sok pontot, de mivel nem engedélyeztek touchdownt a bajnoknak, miközben ők a két mezőnygól mellett egyet épphogy becipeltek, Mike Tomlinék zsinórban ötödször vesztettek, immár negatív mérleggel állnak. A Steelers így a liga három leggyengébbjétől (Chiefs, Raiders, Browns) is kikapott, a wild card elúszni látszik.

Az Erie-tó partján feltűnő sárgatörölközősöknél csak Big Bennek volt rosszabb estéje. Az amúgy jó félházas meccsen nyolcszor sikerült a Browns front sevenjének lenyomni őt, ennél többször csak egyszer, három éve a Baltimore defense kapta el a Pittsburgh irányítóját, akkor kilencszer terítették ki a hatalmas ohióit.

A Cleveland secondary remek munkát végzett, a Steelers elkapóit emerfogással semlegesítették az egész mérkőzésen, Roethlisberger egyszerűen nem tudott kinek passzolni, így bőven volt ideje a pont erre tervezett 3-4-ben felálló hazai védőfalnak levadászni őt.

Egyébként nem csak a passzjátékot lőtte le a clevelandi védelem, futni sem nagyon hagyta a vendégeket, mindössze 75 yardot engedélyeztek Mendanhalléknak. A mérkőzés jelentős része állásháborúra emlékeztetett, amelyben a Pittsburgh saját vörös zónájából, a Browns pedig a középpályáról puntolgat. A hazaiak vadmacskája, Josh Cribbs azért időnként megiramodott, és a direct snape után rendre baloldali futással terrorizálta a vendégvédelmet, amely egy futott touchdownt is engedélyezett Chris Jenningsnek, a clevelandi runningbacknek - ilyet se nyelt be tőlük még senki a ligában idén.

A hazaiak futója által szerzett TD az első félidő utolsó percében esett, és mint vitás szituációt, természetesen visszanézte Ron Winter játékvezető. Jennings - aki korábban a Montreal színeiben játszott a Canadian Football League-ben - a jobb sarokban haladt át a gólvonalon, lábaival épphogy a bóján belül, de a labda nem biztos, hogy érintette az End Zone-t (a felvételeken sem lehetett megállapítani), viszont egy néhány évvel ezelőtti Michael Vick-szituációt követő szabálymódosítás értelmében a spori helyben hagyta a pályán hozott döntést, így 13-3 volt az állás két negyed után.

A második félidőben a Cleveland futtatta az órát, főleg Jennings és Cribbs jutott szóhoz, Brady Quinn pedig - noha mutatói nem voltak olyan fényesek - az egész mérkőzésen magabiztosságot sugárzott, és második győzelmét gyűjthette be kezdő irányítóként, hiszen a vendégeknek csupán egy újabb field goalra futotta az erejükből a harmadik negyed utolsó percében.

Nem a leglátványosabb, de mindenképpen érdekes mérkőzésen szerezte meg a Browns az év győzelmét, Roethlisberger pedig karrierje során először kapott ki tőlük. Az ezer yardnyi elkapás fölött járó Superbowl MVP, Santonio Holmes már azt pedzegette a mérkőzés után, hogyan lehetne az új szezonra összekapni a társaságot, és valóban, ha a Steelers felszívja magát, a nagyon sűrű AFC-ben még az esetlegesen elérhető 9-7 sem biztos, hogy elég a rájátszáshoz.