A Wolves az utolsó percben húzta be

2010.05.11. 10:21

Tízpontos előnyt adott el a Budapest Wolves a Ljubljana Silverhawks ellenében szombaton a CEFL rangadóján, de az utolsó percben a farkasok végül legyűrték a szlovénokat. A Silverhawks egyemeberes támadóalakualata kevésnek bizonyult a labdákat bőkézzel szóró hazaiakkal szemben.

A Wolves-Silverhawks CEFL összecsapás hasonlóan indult, mint a Vukovi ellen elveszített mérkőzés, hiszen az első negyedben ismét volt elveszített fumble és interception a hazaiaknál, de a ljubljanai csapat védői egyiket sem tudták pontot érően visszahordani, mint ahogyan azt a szerbek tették az előző fordulóban. A Wolves defense hozta a tőle megszokott masszív játékot, és az egész mérkőzés alatt kontrollálni tudta a vendégek fő fegyverét, Jordan Capitaniót (#5). Az amerikai futó kapta ugyanis  a labdák túlnyomó részét, de jellemzően középső futásaival nem tudott komoly sebet ejteni a farkasok védelmén, a szlovénok mindössze egy elhibázott mezőnygól kísérletig jutottak az első félidőben.

A hazai támadók viszont összeszedték magukat a gyenge kezdést követően, és Lendvai Attila Piros Krisztiánnak kiosztott TD-passzával, valamint egy mezőnygóllal kellemes, 10-0-ás eredményt építettek föl a szünetre.

A Silverhawks azonban nem adta föl. A Wolves "D" a második félidőben is jól működött a futások ellen, de látványosan nem ízlett nekik a passzjáték, főleg a közepes passzok levédekezése okozott gondokat. A vendégek pedig rá is játszottak erre a második félidőben: először egy trükkös játékhívás után a runningback, Capitanio löbbölte a labdát a Wolves célterületére hat pontot érően, majd az ezen a mérkőzésen irányító (eredetileg CB/WR) Rok Stamcar passzolt nagyot, és egy elhibázott extrakísérlettel is 10-13-ra módosult az állás, vagyis a Wolves ismét futhatott az eredmény után.

Igaz, hogy a Silverhawks védelme keményen ellenállt a második félidőben Cseperkálóék erőfutásainak, de a hazaiak igazából önmaguk számára tették ilyen keservessé ezt a mérkőzést, hiszen öt labdát szórtak el. A végső szó viszont még Lendvaiéké volt, akik 80 yardot átfogó támadássorozatot vezettek az utolsó percekben, mely során három alkalommal teljesítettek negyedik kísérletet, és végül bő fél perccel a vége előtt Khoury Noure futásával a győzelmet is megszerezték.

Budapest Wolves - Ljubljana Silverhawks 17-13

CEFL TABELLA

Vukovi Beograd 3-0

Budapest Wolves 2-1

Ljubljana Silverhawks 1-2

Novi Sad Dukes 0-3