Öngyilkos lett Junior Seau

2012.05.02. 21:41

Negyvenhárom éves korában öngyilkos lett Junior Seau, a San Diego Chargers legendás egykori linebackere. Seau holttestét a barátnője találta meg kaliforniai otthonában: a játékos egy shotgunnal lőtte szíven magát, három gyermeket hagyva maga után.

Öngyilkosságának okai egyelőre nem tisztázottak. Junior Seaut 1990-ben, az első kör ötödik helyén draftolta a San Diego, és ezután tizenkilenc évet húzott le az NFL-ben: a Chargers mellett a Miami Dolphins és a New England Patriots sorait is erősítette.

Tizenkétszer került be a legjobb NFL-játékosok jutalommeccsének számító Pro Bowl válogatottjába, kétszer játszott Super Bowlt - 1995-ben a San Diegóban, 2007-ben pedig a Patriotban - és a kilencvenes évek NFL All Star válogatottja mellett Chargers Hall Of Fame-jébe is beválasztották.

Seau halála komolyan megrázta az amerikai futball világát. "Junior nemcsak San Diego, hanem egy egész nemzet bálványa volt." - mondta Shawn Mitchell a Chargers képviseletében, míg LaMarr Woodley a Pittsburgh Steelers játékosa twitter-üzenetében egyenesen a legjobbnak nevezte Seaut.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport