Ipponnal szerelt az amerikai focis

2012.10.15. 10:58

Az alabamai védő felemelte és földhöz vágta ellenfelét. Csoda, hogy nem lett sérülés a szerelésből. Akár el is tilthatják.

Az egyetemi amerikaifoci-bajnokság Alabama Crimson Tide–Missouri Tigers-meccsén már 42-10-ra vezetett a Crimson Tide, melynek védője igyekezett még kellemetlenebbé tenni az ellenfél számára a találkozót.

Az egyik akciónál a kétméteres LaMichael Fanning állította meg a Missouri futóját, Russel Hansbrough-t. A defensive end a derekánál ragadta meg a 178 centis Hansbrough-t majd a feje fölött átfordítva vágta földhöz. A mozdulat dzsúdóban és birkózásban is pontot érne, az amerikai fociban azonban büntetés jár érte, amit meg is kapott az Alabama. Az újonc játékos szerencsére sérülés nélkül megúszta a szerelést, a meccset közvetítő CBS riporterei szerint az ipponhoz hasonló mozdulattal szerelő Fanningot akár el is tilthatják.

Az amerikai fociban nem ritka, hogy küzdősportokban jártas játékosokat szerződtetnek a csapatok. Az NFL-ben szereplő Tennessee az elmúlt években például három olyan védőjátékost is igazolt, akik korábban komoly eredményeket értek el birkózóként.