Ez lesz Ray Lewis utolsó harca

2013.01.02. 18:59

raylewis_1.jpg

A szezon végén visszavonul a Baltimore Ravens veterán linebackere, Ray Lewis, aki májusban tölti be a harmincnyolcat, és a szezon nagy részét októberben elszenvedett tricepszszakadása miatt kihagyta. 

"Ez lesz az utolsó harcom. Teszek még egy utolsó nagy próbát a Lombardi-trófeáért" - közölte a rutinos védő ma délután a csapattal. A baltimore-iak vasárnap az Indianapolis Colts ellen lépnek pályára a rájátszásban, ha kikapnak, akkor ez lesz Lewis utolsó mérkőzése aktív amerikaifutballistaként. A linebacker azt nem ígérte, hogy ott lesz a pályán, de azt mondta, fizikailag készen áll arra, hogy bevethető legyen.

Korábban már elmondta, a következő szezontól a fia, Ray Lewis III meccseit szeretné nézni a University of Miaminál. "A gyerekeim rengeteg áldozatot hoztak értem az elmúlt tizenhét évben. Véghez vittem, amit akartam játékosként, és most itt az ideje, hogy visszaadjak nekik valamennyit abból, amit tőlük kaptam" - idézi az ESPN, ahol állítólag a visszavonulása után szakértőként fog dolgozni. 

Lewis tizenhét szezont húzott le az NFL-ben, a Ravens és az NFL egyik ikonja lett, 227 alkalommal volt kezdő, tizenháromszoros Pro Bowl-résztvevő. Az 1996-os draft első körének huszonhatodikjaként elvitt védő egyből az év újonca lett első szezonjában. 2001-ben Super Bowlt nyert csapatával a New York Giants ellen, őt választották a döntő legértékesebb játékosának, kétszer pedig az év legjobb védője volt az NFL-ben.