Super Bowl: gyűlölet vár az NFL-vezérre

2013.02.02. 20:23

Tizedszer rendezik New Orleansban a Super Bowlt, a helyi lakosok még soha nem voltak annyira csalódottak, mint most.

Tavaly tavasszal az NFL történetének legsúlyosabb büntetését kapta a New Orleans Saints, miután kiderült, hogy a csapat egyik edzője olyan illegális alapot működtetett, amely az ellenfélnek súlyos sérüléseket okozó játékosokat jutalmazta.

A 2010-ben Super Bowl-győztes Saints vezetőedzőjét, Sean Paytont az egész szezonra eltiltották, segédedzőjét és a klub igazgatóját nyolc meccsre meszelték el. Két védőt szintén megbüntettek, a klub pedig félmillió dolláros bírságot kapott, és 2013-as draftjogait is korlátozták.

Az AP riportja szerint a büntetést kiszabó NFL-vezérnek, Roger Goodellnek azóta sem bocsátottak meg, a komisszárt gyűlölet fogadhatja a Super Bowlon is. Van olyan belvárosi pub, ahol Goodell fotóját tűzték a dartstáblára, máshol gyalázkodó feliratokat raktak ki a vendéglátósok, és a Facebookon is szervezkednek azok, akik nem akarják kiszolgálni az NFL első emberét.

Roger Goodell, az NFL első embere
Roger Goodell, az NFL első embere

A város polgármestere viszont emlékeztette a lakókat, szükségük lehet még Goodellre. „Roger Goodell régi barátja New Orleansnak, neki köszönhetjük, hogy a Katrina hurrikán után itt maradhatott a klub. Ha ő nem lenne, nem itt rendeznék ezt a Super Bowlt.  Szükségünk van rá, mert szeretnénk majd egy újabbnak otthont adni” – indokolt Mitch Landrieu.

Az eltiltott edző, Sean Payton is egyetértett a városvezetővel, megjegyezte, New Orleanson lesz most a világ szeme, ezért is fontos, hogy jó benyomást keltsenek, és túllépjenek a sérelmeiken.

A Saints idei szezonja pocsékul indult, végül hét győzelemmel és kilenc vereséggel zárták az alapszakaszt, nem jutottak be a rájátszásba, pedig a szurkolók közül sokan úgy vélik, ők lehettek volna az első NFL-es csapat, ami otthon játssza a Super Bowlt. Tavaly jó formában voltak, a főcsoportjuk elődöntőjében a San Francisco 49ers egy meccs végi touchdownnal ejtette ki őket.

A büntetés miatt felháborodott New Orleans-iak szerint más kluboknál ugyanígy fejvadászprogramokat működtettek, igazságtalannak érezték, hogy az NFL-vezér Roger Goodell velük statuált példát.

46741 10151487702744384 1974447293 n
Fotó: Facebook.com

A városban legutóbb 2002-ben rendezték a döntőt, akkor a New England Patriots 20-17-re verte St. Louis Ramset a Superdome-ban.

A Super Bowlért hétfőre virradóra, 0.30-tól játszik a Baltimore és a San Francisco.