Nyakig van a gyilkossági ügyben az NFL-es

2013.06.20. 11:57

A jelek szerint az NFL-es New England Patriots játékosának, Aaron Hernandeznek szerepe van abban a gyilkossági ügyben, amelyben egy közeli ismerősét gyanúsítják. Az amerikaifutballista idén februárban már lövöldözésbe keveredett.

A háromszoros Super Bowl-győztes csapat tight endjének lakását kedd éjjel lepték el a rendőrök, miután onnan nem messze a 27 éves Odin Lloyd holttestére rábukkantak. A bűntény helyszínén volt a puerto ricói származású Hernandez nevére bérelt autó, egyelőre ez az egyik legfontosabb bizonyíték az ügyben. A járműnek letört az egyik visszapillantó tükre. A rendőrség egy másik autót is keres, amit szintén Hernandez nevére béreltek.

Az autójában ült az áldozat

Az áldozat szintén amerikaifutballista volt, de csak amatőr, családja azt mondta a sajtónak, a 23 éves Hernandez és Lloyd ismerték egymást. A bostoni FOX 25 úgy tudja, az NFL-es, két férfi és az áldozat együtt szórakoztak egy bárban a gyilkosság előtt, majd azzal, a Patriots-játékos által vezetett járművel indultak tovább, amit a bűntény helyszínén találtak. A lap szerint Lloyd az este során több üzenetet is küldött telefonjáról egy ismerősének, amiben megemlítette a sportolót.

Hernandez massachusettsi otthonába már csak hárman érkeztek meg, Lloyd nem volt velük. Az áldozatot, aki a futballista barátnőjének testvérével járt, fejbe lőtték, derült ki a rendőrségi jelentésből, egy futó találta meg a holttestét.

Llyodnak két bírósági ügye volt korábban, egyszer verekedésbe keveredett, majd betöréssel vádolták meg, de egyszer sem ítélték el.

A rendőrök másnap mentek ki az amerikaifutballistához, hogy átkutassák a házat. Órákon át tartózkodtak nála, közben az egyenruhások két férfit vezettek el, és a sportolót is kikérdezték, majd több tárgyat is magukkal vittek. Később állítólag elengedték a két férfit.

Egyelőre Hernandezt nem gyanúsítják a gyilkossági ügyben, de bűnrészesség nem zárható ki. A FOX viszont úgy tudja, az állami rendőrség egyelőre Hernandezt sem zárta ki, mint gyanúsítottat.

Szerdán visszatértek a rendőrök Hernandez otthonához, de nem találták otthon a futballistát, majd a környező utcákon, az útmentén vizsgálódtak, állítólag a letört visszapillantó tükröt keresték. A játékos később, edzőszerelésben tért vissza otthonába, de nem akart nyilatkozni a sajtónak.

Bajban lehet a múltja miatt

Hernandeznek rosszul jött az is, hogy egy hete, Floridában nyújtották be azt a keresetet ellene, amely szerint részese volt egy lövöldözésnek a déli államban, még idén februárban. Egy Alexander S. Bradley nevű férfi azt állítja, hogy vitába keveredett a futballistával egy éjszakai klubban, majd nem sokkal később rálőttek Hernandez fegyverével, ennek következtében pedig elvesztette látását az egyik szemére, és több műtétje is volt.

A férfi egy korábbi vallomása szerint támadói spanyolajkúak voltak, a kiérkező rendőrökkel szemben viszont már ellenséges volt, eleinte nem is akart együttműködni velük, ugyanis Bradleynek korábban már volt dolga a hatóságokkal, drogterjesztéssel vádolták meg 2006-ban. Később kiderült, Hernandeznek nem volt fegyvertartási engedélye. A keresetet egyelőre visszavonták, állítólag csak adminisztrációs hiba miatt.

Hernandez múltjában nem ez az egyetlen aggodalmat keltő pont, mielőtt a New England Patriots 2010-ben draftolta, több NFL-es csapat is óvakodott tőle.

Az egyetemi bajnokságban a Florida Gators játékosa volt, többször megbukott marihuánával, ami viszont sokkal inkább aggasztotta a csapatokat, hogy connecticuti ismerősei közül többen bűnbandák tagjai. A Sports Illustrated egy volt csapattársát idézte, aki szerint utcai gengszterek voltak Hernandez barátai, de a sportoló profi karrierje kezdete óta igyekezett magát távol tartani ettől a közegtől

A játékos végül csak a negyedik körben kelt el a 2010-es NFL-drafton, de így is nagyon fiatalon, húszévesen került be a profik közé, ahol azóta egyre jobban ment neki a játék az elmúlt években, klubja meg is hosszabbította vele szerződését tavaly.

Sok a gond az amerikaifutballistákkal a nyáron

Az szinte már megszokott, hogy a nyári edzőtáborok előtt kisebb-nagyobb bűntényekbe keveredek az unatkozó amerikaifutballisták. Tavaly a holtszezonban például többen verekedtek, volt, aki a fegyverét mutogatta, de ittas vezetés miatt is vittek be játékosokat. Az ilyen súlyos bűntény, mint a Patriots játékosáé viszont egyáltalán nem gyakori.

Hernandez esetében egyelőre sem a klubja, sem a játékosokat képviselő szervezet nem kívánt nyilatkozni, kivárnak, mik a fejlemények. A játékos ügyvédje is csak annyit mondott, az ügy érdekében a sportoló semmit nem fog mondani a sajtónak, amíg a nyomozás le nem zárul.