Az NFL-es Hernandez húzta meg a ravaszt

2013.07.10. 12:28

A gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez állítólag beismerte egy barátjának, hogy ő ölte meg június közepén Odin Lloydot. A gyilkos fegyvert viszont továbbra sem találja a rendőrség.

Az NFL-es mellett eddig két másik férfit, Carlost Ortizt és Ernest Wallace-t vettek őrizetbe. Az egyik amerikai hírügynökség birtokába jutott nyomozati anyag szerint Ortiz azt mondta a detektíveknek, Hernandez Wallace-nek beszélt arról, hogy ő lőtte le a huszonhét éves Lloydot.

Hernandez a gyilkosság éjjelén egy biztonsági kamera felvételén
Hernandez a gyilkosság éjjelén egy biztonsági kamera felvételén
Fotó: GlobeBallou / Twitter

Ortiz azt is elmesélte, hogy a gyilkosság éjszakáján egy autóban ültek Lloyddal. Hernandez felhozta, hogy a férfi olyan emberekkel lóg együtt, akikkel neki baja van, de Ortiznak úgy tűnt, megbeszélték a dolgot, kezet is fogtak. Nem sokkal később megállt az autó, hárman kiszálltak, hogy vizeljenek, csak Ortiz maradt. Lövéseket hallott, ezután Wallace és Hernandez tért vissza, Lloyd nem volt velük, majd a játékos otthonába hajtottak.

A házban Wallace azt kérte Ortiztól, hozzon be egy fegyvert az autó első ülése alól, ezt később Hernandeznek adta. (A rendőrök azóta sem találták meg a gyilkos fegyvert.) Másnap autót béreltek, és elmentek egy lakáshoz, amit Hernandez bérel.

A dokumentumokból kiderült az is, hogy Hernandez ráírt Llyodra a gyilkosság éjszakáján, azt üzente neki, hogy hajnal egykor fogja felvenni. Lloyd nem válaszolt, úgyhogy Hernandez ismét írt neki, erre már reagált a későbbi áldozat, megbeszélték a találkozót.

Hernandez a gyilkosság másnapján a házához kiérkező rendőrökkel idegesen viselkedett, azt mondta, napok óta nem látta Lloydot, majd azt kérdezte, miért kérdezgetik őt. Még előző éjjel összetörte telefonját, és meg akarta semmisíteni otthonának biztonsági rendszerét is, a rendőrség viszont így is ki tudott nyerni néhány felvételt.

A New England Patriotstól kirúgott 23 éves tight end azért ölhette meg Odin Lloydot, mert a férfi tudott arról, hogy Hernandez benne volt a tavalyi kettős gyilkosságban. A játékosnak balhés múltja van, még az egyetemen futballozott, amikor kikérdezték egy lövöldözéssel kapcsolatban, bukott meg drogteszten, és állítólag 17 évesen megvert egy biztonsági embert egy floridai étteremben.

Az ügy előzményeiről itt olvashat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport