Kivágták Meskót és Tebow-t is a Patriotsból

2013.08.31. 18:13

Az NFL-ben augusztus 31-én éjfélig van idejük a csapatoknak, hogy bejelentsék az aktuális idényre megtartott játékosok névsorát, ami legfeljebb 53 fő lehet. A nyári edzőtáborokban és az előszezonban jóval nagyobb keretszámmal dolgozó csapatok így a dátum közeledtével egyre fájdalmasabb műveleteket kénytelenek végezni, hogy elérjék a megengedett maximális keretszámot. A New England Patriots most két, a magyar szurkolók közt is nagyon népszerű játékost küldött el, nevezetesen Meskó Zoltán puntert és Tim Tebow irányítót.

Az erdélyi születésű, magyarul is kiválóan beszélő Meskó rutinosnak számított az NFL-ben, hiszen 2010 óta erősítette a Patriots sorait, ahova ötödik körös draft pickként került, Gogolák Péter után először első generációs magyarként az NFL-be. Az egyetemen a Michigan Wolverines csapatában játszó Meskó jó néhány egyetemi rekordot megdöntött, és a Patriots soraiban az NFL egyik legjobb puntereként tartották számon. Tavalyi szezonja viszont nem sikerült olyan fényesen, és a Patriots döntése szerint ezentúl Ryan Allen, a Louisiana Techről draftolt újonc punter veszi át a helyét. Facebook-oldalán Meskó rövid posztban köszönt el mindenkitől. „New England jobban fog hiányozni, mint bármi más, de azt kell mondjam: megérte ez a kaland” – írta a 27 éves játékos.

Az NFL egyik legellentmondásosabb jelenségének számító Tim Tebow idén tavasszal került a New England Patriotshoz, miután előző csapata, a New York Jets szinte a teljes 2012-es szezonra kispadmelegítőnek használta, az idei drafton pedig leigazolták a nagy reménységnek számító Geno Smith-t. Tebow ugyan az előszezonbeli meccseken játszott a Patriots soraiban, és volt is néhány szép megmozdulása, mégsem tudott megmaradni a csapat soraiban, ahol Tom Brady cseréjének szánták: ezt a posztot ezentúl Ryan Mallett fogja betölteni.

A Florida Gators soraiban egyetemi nemzeti bajnokságot, illetve Heisman-trófeát is nyerő Tebow, Meskóhoz hasonlóan a 2010-es drafton talált magának profi csapatot: az első körben választotta ki a Denver Broncos, akik Peyton Manning 2012-es érkezésével váltak meg tőle, annak ellenére, hogy a vallásosságáról és a jellegzetes térdepléseiről mémmé váló fiatal irányító a 2011-es szezonban a rájátszásba vezette a csapatot, ahol a Pittsburgh Steelers legyőzése után épp Meskó csapata, a New England Patriots búcsúztatta őket a Super Bowl-reményektől. Tim Tebow NFL-karrierjére valószínűleg ezzel az eseménnyel került végleg pont, hiszen reálisan szemlélve nem valószínű, hogy az igazi vezérként küzdő, de még mindig kifogásolható technikával dobó, pontatlan játékost bármilyen csapat leigazolná a jövőben.