Homofóbiával vádolja edzőit a kirúgott Vikings-punter

2014.01.04. 15:15

Chris Kluwe, aki tavaly még a Minnesota Vikings közepes teljesítményű puntere volt, a napokban borította a bilit, mert szerinte amiatt is kellett távoznia Minneapolisból, mert az edzők bigottak és homofóbok voltak, akik nem nézték jó szemmel, ahogy kiállt a melegek jogai mellett. Kluwe Rick Spielman ügyvezetőről és Leslie Frazier ex-vezetőedzőről állította, hogy pikkeltek rá a nyilatkozatai miatt, a főgonosz pedig szerinte a special team edző Mike Priefer, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy mennie kellett a csapattól.

Kluwe állítja, hogy Priefer homofób kifejezéseket használt a jelenlétében, például olyat is megengedett magának Kluwénak címezve, hogy „a pokol tüzén fogja végezni a melegekkel együtt”. Az egykori punter szerint csakis a csapattulajdonos, Zygi Wilf jóindulatán múlt, hogy eddig húzta a Vikingsnál, noha Kluwe nem számított kimondottan tehetséges punternek és 32 évesen már idősebb is a többi kollégájánál, de a tavaly rúgott rossz puntjait nyilatkozatában a szerencsétlen edzői utasításokra fogta.

Minnesotában tehát most óriási a felfordulás; ha Priefer tényleg nyíltan homofób volt, akkor szembe kell néznie a liga szigorú őreivel és lehet, hogy repül Frazier után. A viharok elmúltával pedig talán kezdődhet az építkezés, hogy 2016-ra, az új stadionban már egy igazán ütőképes alakulat játszhasson, ahol nemcsak mindent Adrian Petersonra építenek és remélhetőleg végre találnak majd jó irányítót, edzőket... és egy jó puntert is.