Manning ilyet még nem csinált, Manziel végre megmutatta

2014.08.24. 14:25

Ugyan a Cleveland tegnap újra harmatos teljesítményt nyújtott, okot adhat a reménykedésre, hogy Johnny Football végre megmutatta, miért is neki kellene kezdő irányítóként vezetni a Browns most még közel sem playoff-esélyes csapatát. Ez a tökösség az, ami biztos, hogy hiányzik Hoyerből, nem hiába gondolja úgy nem egy szakértő, hogy a pár napja első számú irányítónak kijelölt veteránnal, Mike Pettine megásta saját maga, és csapata sírját. Megjegyezendő azonban, hogy Manziel mellett azért Hoyer is produkált egy mondhatni közepes teljesítményt, már ha elnézünk egy dobott interception és egy sack-fumble fölött. De amire most a Brownsnak szüksége lenne, az egy igazi playmaker, a hiányzó ösztönöket rutinnal nem lehet pótolni.

 

Ami e heti ellenfelüket, a St. Louis Ramset illeti, a várost sújtó társadalmi problémák mellett most fel kell dolgozniuk Sam Bradford esetleges újbóli kiesését. A tavaly térdszalag szakadással kimaradó volt Nr.1 draft pick, egy hete tért vissza a pályára, most sérült bal térdére kapott egy combosat. Pozitívum azonban, hogy Michael Sam ismét megmutatta, hogy tényleg képes NFL-ben játszani, és ezt már csak ő maga gondolja így. Az NFL történek első nyíltan coming-outolt játékosa kétszer is sackelte Manzielt, az első után jött is a money sign.

Az előszezon harmadik fordulójának legmeglepőbb eseménye Payton Manning taunting faultja, karrierje során valószínűleg az első. Az incidens Wes Welker agyrázkódása után következett, a liga jelenlegi legjobb irányítója nem díjazta a csapattársát kiütő könyököst, ami egyébként nem volt annyira szörnyű, inkább csak szerencsétlen. 

Welker számára nem ismeretlen ez a fajta a sérülés, tavaly kettő is kijutott neki belőle. Az apró slot receiverek kifejezetten veszélyeztetettek ebből a szempontból. Manning egyébként önmagához képes lassan kezdett, de utána két fenomális TD passzt adott, mindkettőt Emmanuel Sandersek.  

Steve Smith először tündökölt a Ravens csapatában, még az imént említett Sanders teljesítményét is simán veri. A 35 éves leendő Hall of Fame-er, két olyan play-t mutatott be, amit még fénykorában is top tenbe raktak volna.

Idén először Matt Ryan is megmutatta mire képes 224 yardot és két TD-ét dobott 18/23-ból. Passzaiból Julio Jonesnak és Devin Hesternek bőven is kijutott.

Drew Brees is visszatért tegnap, nem is rosszul (2 TD, 128 yard), Alex Smith viszont betlizett volt csapata ellen, kétszer is a red zone-ban kapták le, Tony Romot pedig egy félidő alatt háromszor is sackelték, a Dallas eddig az előszezonban háromból nulla.

A szombati eredmények teljes listája:

Tampa Bay 27, Buffalo 14

Miami 25, Dallas 20

Tennessee 24, Atlanta 17

Baltimore 23, Washington 17

New Orleans 23, Indianapolis 17

St. Louis 33, Cleveland 14

Minnesota 30, Kansas City 12

Houston 18, Denver 17