Ne próbálja ki otthon ezt a passzt

2014.09.29. 10:35

A 49ers irányítójának zseniális passza másnak nagyon fájt volna, a texansos J.J. Watt védő létére nem tud leállni a touchdownokkal. A New Orleans Saints égett az NFL-ben.

J.J. Wattal nemrég kötött új szerződést a Houston Texans, akkor többen meglepődtek a 100 millió dolláros összegen, a védőjátékos pedig a neten keresett rá arra, hogy a gazdag emberek miket szoktak vásárolni, mert ötlete sem volt, mit lehet ennyi pénzzel csinálni.

Watt azóta folyamatosan bizonyítja, hogy miért ért ennyit, két hete védő létére egy támadásba állt be, és szerzett touchdownt, vasárnap este, a Buffalo Bills elleni mérkőzésen pedig megint touchdownt szerzett. Igaz ezt már azután, hogy lekapta az ellenfél irányítójának passzát, és nyolcvan yardot sprintelt úgy az endzone-ig, mintha nem 196 centi és 130 kiló lenne. 

Watt Interception return for touchdown vs Bills

A defensive end Watt ezzel több touchdownt szerzett csapatának, mint bárki ebben az idényben, ráadásul a védekezésből is kivette a részét, úgyhogy övé volt a nagy teljesítmény a Texansból, amely harmadik meccsét nyerte meg a szezonban, 23-16-ra verték a Billst. 

A San Francisco 49ers–Philadelphia Eaglesen sem azok szereztek pontot a vendégeknél, akiktől leginkább várták volna. Az Eagles a meccs elején egy blokkolt puntból csinált touchdownt, majd a védelem egy interceptiont után szerzett pontokat, aztén egy punt visszahordásból jött az újabb TD.  Huszonegy pontból egyet sem az offense hozott össze.

Bár a félidőben vezettek 21-13-ra, de a második félidőben a San Francisco 49ers vissza tudott jönni, és 26-21-re nyertek, a meccs elején csak szenvedő Colin Kaepernick irányító zseniális TD-passza Frank Gore-nak pedig a meccs legszebb jelenete volt, egy elveszettnek tűnt akcióból húzott váratlant. Troy Aikman, korábbi háromszoros Super Bowl-győztes irányító azt mondta, ha ő próbált volna meg egy ilyen átadást ennyire kitekert testhelyzetből, biztosan belesérült volna, az irányítókat általában óvni szokták attól, hogy így passzoljanak. Jim Harbaugh 49ers-edző a meccs után nyilatkozta, hogy fogalma sem volt, mit fog csinálni fiatal irányítója.

A New Orleans Saints váratlanul sima vereségbe szaladt bele a Dallas Cowboys otthonában, 38-17-re kikaptak, ráadásul a hét legröhejesebb jelenete versenyt is simán behúzták. Egy fakepuntot akartak összehozni, hét perccel a meccs vége előtt, de az ellenfél számított rá, siralmas vége lett. 

Eredmények: 

Pittsburgh Steelers–Tampa Bay Buccaneers 24–27

Oakland Raiders–Miami Dolphins 14–38

Chicago Bears–Green Bay Packers 17–38 

Washington Redskins–New York Giants 14–45

Indianapolis Colts–Tennessee Titans 41–17

New York Jets–Detroit Lions 17–24

Baltimore Ravens–Carolina Panthers 38–10

Minnesota Vikings–Atlanta Falcons 41–28

Houston Texans–Buffalo Bills 23–17

San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars 33–14

San Francisco 49ers–Philadelphia Eagles 26–21

Dallas Cowboys–New Orleans Saints 38–17