A teljes védelmet elpusztította a 120 kilós tight end

2014.11.17. 10:37

Rob Gronkowski, a New England Patriots 120 kilós és közel 2 méter magas tight endje tovább folytatta fantasztikus idei formáját az Indianapolis Colts ellen is, bár amit művelt a hajnali rangadón, azt nem adja vissza a statisztika.

Óriási mérete ellenére ugyanis majdhogynem azt csinált a Colts védelmével, amit akart, egyetlen touchdownjánál 20 méteren öt védőn gázolt át – egyet csak lerázott magáról, míg két másikon úgy rohant keresztül, mintha ott sem lettek volna.

5A6DOgw.gif

De már a pontszerzés előtt nem sokkal rendesen felpörgette magát, egykori csapattársát, Sergio Brownt ugyanis szó szerint a földbe döngölte egy blokkolásnál, igaz, az oldalvonal után két yarddal kiosztott utolsó, hatalmas lökésért végül büntetést is kapott, de az eközben futott touchdownt így is megadták.

hYKXUtf.gif

Viszont még így sem ő lett a mérkőzés hőse, hanem az eddig szinte teljesen ismeretlen New England-i futó, Jonas Gray, aki 199 yardot és 4 touchdownt futott, utóbbival klubcsúcsot beállítva.

A 42-20-as végeredmény ellenére sokáig nagyon szoros volt az állás, a negyedik negyed elején még 28-20-ra szépített a Colts, a végére viszont teljesen elfáradt, így simán kikapott.

A Houston Texans és a Clevaland Browns mérkőzésén egy másik óriás, JJ Watt játszott óriásit. A hatalmas védő a támadók közé is beállt és touchdownt is szerzett, ami még úgy is nagy teljesítmény, hogy egyetemi karrierjét támadójátékosként kezdte. Hasonlót már csinált idén is, a Texans remekül használja ki méretét és mozgékonyságát. Watt emellett csinált egy sacket, illetve volt egy labdaszerzése is, vagyis rengeteget hozzátett csapata 23-7-es győzelméhez. És nem mellesleg 1948 óta ő lett az első védő falember, aki négy touchdownt szerzett egy szezonban, és ezen még bőven javíthat a további 6 mérkőzésen.

A Manning testvéreknek viszont nem volt olyan jó napjuk, mint a két óriásnak. Mindketten vesztettek, együtt 7 interceptiont dobtak, ebből csak Eli egymaga ötöt. A Giants ennek ellenére egész jól versenyben tudott maradni a San Francisco 49ers ellen, amely végül 16-10 nyert.

Eli Manning 5 interceptionje

Az idősebb Manningnek, Peytonnak a St. Louis Ramsszel gyűlt meg a baja, hiába passzolt 389 yardot, a csapat futójátéka lényegében semmire nem jutott, Manning két labdát is eladott, ráadásul két fontos célpontja, Emmanuel Sanders és Julius Thomas is megsérült a mérkőzésen, így a Rams főként a többek között 55 és 52 yardról sem hibázó rúgó, Greg Zuerlein 5 mezőnygóljával 22-7-re nyert.

Lecsapott a Kábítószer-ellenes Hivatal a csapatokra

Több hírügynökség forrása szerint is lecsaptak a DEA, vagyis a Kábítószer-ellenes Hivatal ügynökei a San Francisco 49ers és a Tampa Bay Buccaneers csapatok orvosi stábjára vasárnap, hogy ellenőrizzék, hogyan kezelik a receptre felírható fájdalomcsillapítókat az idegenbeli meccseken. Merthogy több gyógyszert, köztük a Vicodint, a Percocetet és az Oxycontint csak a csapat központjában írhatják fel, idegenben nem, hiszen abban az államban nincs működési engedélyük.

A vizsgálatok végeredményéről egyelőre nincs hír.

A vasárnapi eredmények

Atlanta Falcons-Carolina Panthers 19-17
Minnesota Vikings-Chicago Bears 13-21
Houston Texans-Cleveland Browns 23-7
Seattle Seahawks-Kansas City Chiefs 24-20
Cincinnati Bengals-New Orleans Saints 27-10
San Francisco 49ers-New York Giants 16-10
Denver Broncos-St. Louis Rams 7-22
Tampa Bay Buccaneers-Washington Redskins 27-7
Oakland Raiders-San Diego Chargers 6-13
Detroit Lions-Arizona Cardinals 6-14
Philadelphia Eagles-Green Bay Packers 20-53
New England Patriots-Indianapolis Colts 42-20