Kiröhögi magát a pályán, és gratulál annak, aki megüti meccs közben

2015.01.05. 12:32

Nem különösebben volt nagy meccs az Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals az NFL-rájátszásban vasárnap este: a hazaiak simán nyertek, de legalább az őket irányító Andrew Luck feldobta a hangulatot. 

Négy és fél perccel a meccs vége előtt több mint két touchdownyi előnyük volt, és puntolás helyett rámentek a negyedik kísérletre, három yardot kellett volna megtenniük. Persze mindenki tudta, hogy Luck inkább megpróbálja beugratni az ellenfél védőit, hátha azok túl korán indulnak be, és ezzel összeszednek egy büntetést, ami újabb first downt eredményezett volna. 

Nagyjából húsz másodpercen át próbálta a hard counttal beugratni az ellenfeleket, nulla sikerrel, a végén már Luck sem tudta komolyan venni az egészet, röhögéstől elfojtott hangon szólt a csapattársaknak, hogy elég lesz, inkább hagyják abba.

Még az alapszakaszban, a Minnesota Vikingsban újoncként irányító Teddy Bridgewater próbálkozott ugyanezzel, de ott már az ellenfél Panthers védői szóltak rá, hogy legyen már több esze, senki nem fogja elhinni neki - a közvetítésben is simán lehetett hallani a beszólást. 

Davis Smells Bullshit

Luckra visszatérve, valószínűleg ő az egyik legudvariasabb irányító az egész ligában. Amikor még az alapszakaszban bemikrofonozták egy Baltimore Ravens elleni meccsen, akkor kiderült, hogy szinte az összes sack vagy siettetés után gratulál az ellenfelének, a legtöbb védő nem is nagyon tudja lereagálni az irányító viselkedését.

„Leterítettem, aztán sétáltam vissza, amikor azt hallottam, hogy valaki gratulál nekem a szép szerelésért. Hátrafordultam, gondoltam, az egyik csapattársam, erre ott állt Luck. Azt se tudtam, mit mondjak, arra gondoltam, hogy dühösnek kellene lennie rám" - mesélt a defensive back Nolan Carroll a Colts-irányító szokásáról. 

Andrew Luck

Andrew Luck a jövő héten csapata egykori legendája, Peyton Manning ellen játszik, a Denver Broncost kellene lenyomniuk a konferencia-döntőért.