1 perc idegbaj: háromszor fordult a meccs

2015.01.05. 02:04
Az NFL-rájátszásban rövid időn belül majdnem bűnbak, aztán hős lett a Cowboys-játékosból. Az Indianapolis Colts nem kegyelmezett a Cincinnati Bengalsnak.

A Dallas Cowboys az idén nem süllyesztette el a szezonját decemberi formájával, és 12 győzelemmel bejutott a rájátszásba. A vasárnapi meccsen vendég Detroit Lionson is volt bőven nyomás, 1992 óta nem nyertek a rájátszásban.

Az alapszakaszban jogosan dicsérte mindenki a Cowboys támadófalát, ami nagyszerűen védte Tony Romót, de a Lions védelme ezen a mérkőzésen többször is átrohant rajtuk, az irányítót rendre terrorizálták. Az idényben legtöbb futott yardot termelt DeMarco Murray futásait is megfogták, Dez Bryant felé pedig alig passzolt Romo.

A detroitiaknál nagyjából minden stimmelt eleinte, ha kellett, Matt Stafford irányító vállalt futást, nem törődve az ütközésekkel, Reggie Bush legjobb formáját idézte futott TD-jével, szóval egy idő után a Cowboys-védelmének kellett meccsben tartania a csapatot. 

Rögtön a szünet után sem akartak megjavulni a dolgok a hazaiaknál, újabb sackek és kihagyott mezőnygól nehezítette az életüket, a nagy visszakapaszkodásra a végéig kellett várni. DeMarco Murray kézbe vette a dolgokat egy touchdownnal, és egy mezőnygól után már csak hárompontos volt a különbség.

Az utolsó percekben több zászló is repült a detroitiak védelmére (a másik oldalon ellenben legalább egy elmaradt), leginkább ez hozta helyzetbe a Cowboyst, a drive végén Williams megszerezte második touchdownját, a hazaiak tizenhárom pontos hátrányból másztak vissza, és fordítottak. 

Az utolsó két és fél perc elég mozgalmas lett, mivel egy playnél előbb a Cowboys labdát szerzett DeMarcus Lawrence révén, aki aztán rögtön el is vesztette, pedig nagyjából biztos lett volna a továbbjutás, ha mondjuk levágja magát a földre. Ehelyett még jött egy percnyi idegbaj a hazai szurkolóknak, ennek az újabb detroiti labdavesztés vetett véget, miután Stafford irányítót a földre vitték. Ez is DeMarcus Lawrence volt, aki ezzel mindent jóvá tett. 

A Cowboysra a 24-20-as győzelem után a Green Bay Packers vár a konferencia-elődöntőben jövő hétvégén. 

Az Indianapolos Colts–Cincinnati Bengals-meccsen is az volt a kérdés, hogy a rájátszásban 1991 óta nyeretlen Bengals végre megszakítja-e a gyötrelmes sorozatot. 

A legjobb elkapói nélkül felálló Cincinnati a meccs elején egy hazai touchdown után teljesen összeszedett drive-ot vezetett, és egyenlített, de aztán ezután nagyjából az történt, ami a Bengalsszal szokott a rájátszásban. Egyre reménytelenebb helyzetbe kerültek, pedig a Colts mindent megtett eleinte, hogy meccsben tartsa őket. Andrew Luck irányító célpontjai sorra ejtették el az elkapható labdákat, ám a harmadik negyedre totál eltűnt a Bengals támadójátéka, úgyhogy nagyjából mindegy volt. 

Bezzeg Luckék valami igazán látványosat húztak elő: a Colts-irányító előremenekült, a lábait már épp rántották volna ki, de egy 36 yardos TD-passzt így is adott, pazar megmozdulás volt.

A folytatásban már nem is nagyon engedte ki a meccset a kezéből a Colts, a vendég Bengalsnak nemhogy first downja, de még támadó yardja is alig volt, hasonló agonizálást lehetett látni, mint amit az Arizona Cardinals mutatott be egy nappal korábban. 

Az Indianapolis Colts simán nyert 26-10-re, és a Denver Broncos ellen játszik majd a konferencia-elődöntőben, Peyton Manning újra meccselhet volt csapatával. A Bengals playoffos gyötrelmei folytatódtak, továbbra sem megy nekik a rájátszásban

Rájátszás, párosítások: 

Denver Broncos-Indianapolis Colts
New England Patriots-Baltimore Ravens

Green Bay Packers-Dallas Cowboys
Seattle Seahawks-Carolina Panthers