Irányítókettős az NFL két legújabb sztárja

2015.05.01. 05:22

Elmaradtak a hatalmas meglepetések és a nagy cserék a 2015-ös NFL Draft első körében, hiszen összesen csak két csere volt, és egyik sem top 10-es tehetségért ment. A várakozásoknak megfelelően a Tampa Bay és a Tennessee is irányítót választott az első két helyen, a nap nyertesei viszont az elkapók lettek, hiszen hatot is kiválasztottak az első 32 játékos között. A Chargers megtartotta Philip Riverst, a Minnesota sem cserélte el Adrian Petersont, egyedül a San Diego mozgott fel két helyet a futójátékos Melvin Gordonért, illetve a Denver Broncos ment fel öt helyet, hogy megszerezze a védelembe Shane Ray-t. A Cleveland Browns és a New Orleans Saints kétszer is választott, a Buffalo Bills és a tavalyi döntőben elbukó Seattle Seahawks nem választott egyszer sem az első körben. A folytatásban az első kör eseményeit élheti át.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Átlag fölötti sebesség, gyors irányváltási képesség, ráadásul olyan hozzáállás, amit nem lehet tanítani, ugyanis Randall egyszerre játszik izomból és agyból: kőkeményen harcol, elszántan ütközik és minden playből mániákusan igyekszik a legtöbbet kihozni, ugyanakkor érti is a játékot, jól olvassa az irányító szándékait és tökéletes időzítéssel üti el a passzokat, vagy támadja a labdás játékost. Hajlamos azonban túlagresszorkodni a játékot, és a fineszesebb irányítók meg tudják vezetni némi fake playjel, és ami ennél is nagyobb baj, hogy nem elég izmos és tömör felépítésű ahhoz, hogy igazán tökéletes prospectről beszéljünk.

  • és nem a texasi Malcom Brownt vitték, akire állítólag a 32. helyen le is csapott utánuk a Patriots. De egyelőre a Saints-választás hivatalos bejelentésére várunk.

  • Stephone Anthony a Clemsonról a 31. választás idén. Sokoldalú, erős vezéregyéniség, de nem kiváló játékos. A futás ellen jobb, amikor ő ért oda először az emberre, csak 3,2-es futóátlagot engedtek az ellenfélnek a Clemsonnál, de a passzjáték ellen is rendesen besegít.

    1982 óta először van újra két Clemson-játékos az első körben.

  • a 32. választással.

  • Malcom Brown (DT) a Texasról az emberük az első nap utolsó, 32. választásával. Brown nemcsak, hogy hatalmas, erős és gyors is egyszerre, 145 kilósan szinte végig bír egy teljesen meccset. Ez viszont lehet, hogy azért van, mert nem minden játékot tol ugyanolyan intenzitással, hajlamos néha eltűnni, vagy épp pont a befejezést elrontani: átveri magát két emberen, de az armtackle lecsúszik a futóról 4 yarddal a line of scrimmage mögött. 4-3-ban talán több fantázia van benne, mint simán egy helyfoglaló nose tackle-ként 3-4-ben, mert ott jobban ki tudná használni a sebességét.

    Sokan a 10-20. választások közé várták, de megmaradt a végére.

  • Landon Collins, Randy Gregory, Devin Smith, Dorial Green-Beckham és La'el Collins mind ott lesznek a második kör elején, amit a Tennessee Titans kezd majd.