A legnagyobb dráma, ami amerikaifutballban létezhet

2015.10.18. 10:32

A volt NFL-edző, Jim Harbaugh csapata, a Michigan másodpercekre volt attól, hogy sorozatban hatodik győzelmét megszerezze a még veretlen Michigan State ellen, de aztán jött a dráma az egyetemi amerikaifoci-bajnokság állami rangadóján.

A szombati találkozó előtt a Michigan zsinórban három meccset hozott le úgy, hogy az ellenfelek pontot sem szereztek ellene. A Michigan State ellen azért már nem sikerült ez a bravúr, három touchdownt is benyelt a védelem. Viszont az utolsó két percben sikeresen kivédekezték a Michigan State támadását, és miután a vendégeknek a negyedik kísérlet sem jött össze a félpályánál, jöhettek 23-21-es vezetésnél.

Azonban a Michigan sem tudott first downt kiharcolni, amivel lepörgethették volna az órát, és megnyerték volna a meccset. De így is előnyös helyzetben voltak, tíz másodperccel a vége előtt puntolhattak, miközben a Michigan State-nek időkérése sem maradt, hogy megállítsa az órát a továbbiakban. Aztán olyan történt, ami egy rémálommal ért fel a hazaiaknak. 

A Michigan punterének csak el kellett volna rúgnia a labdát, de túl alacsonyan kapta meg a long snappertől, és nem sikerült megfognia és elrúgnia, mert rárontottak az ellenfél játékosai. A Michigan State speciális egysége összeszedte a labdát, és touchdownt csinált belőle, a michiganesek már hiába próbálkoztak kétségbeesetten megakadályozni ezt az endzone előtt. 

A vendégjátékosok még percekig hitetlenkedtek a pályán, ők se nagyon akarták elhinni, hogy mi történt a végén. A történtek hatására egy hazai szurkoló szívrohamot kapott a stadionban, stabil állapotban került kórházba a rangadó után.

A Michigan State ezzel 27-23-ra nyert, és továbbra is veretlen maradt a Big 10 konferenciában, míg az NFL-es San Francisco 49erstől érkezett Jim Harbaugh csapata öt győzelem után kapott ki először. A Michigan State mehet tovább a csoportgyőzelemért és a konferencia-döntőért, a Michigannek ez jó eséllyel már nem lesz meg.

Hasonló drámai befejezés talán a 2013-as szezonban volt egy másik állami rangadón, az Auburn-Alabamán. Akkor az Alabama a meccs végén egyenlő állásnál egy hosszú mezőnygóllal próbálkozott meg egy másodperccel az utolsó negyed vége előtt, de a rúgás túl rövid lett, és az Auburn visszahordója touchdownra vitte vissza a labdát, ezzel megnyerték a rangadót.