Váratlanabb NFL-csúcsdöntés nem is jöhetett volna

2015.10.26. 09:59

Jobb dolog nem is történhetett volna a Miami Dolphinsszal, mint hogy kirúgták a vezetőedző Joe Philbint a csapat londoni meccse után, azóta ugyanis két meccsen 82 pontot szereztek.

Vasárnap a Houston Texans volt az áldozat, ami ellen a szünetben már 41-0-ra mentek, itt viszont meg is álltak a lendülettel, feleslegesen nem gázoltak át a vendégeken, pedig a szünetig elért hatalmas vezetés után reális közelségbe került az is, hogy az NFL-rekordot jelentő 63 pontot szerezzenek egy meccsen. Ehelyett csak egy mezőnygólt rúgtak a biztonsági játékukkal a második félidőben, rekord viszont így is jutott nekik.

Egyrészt Lamar Miller 85 yardos futásával megszerezték az idei szezon leghosszabb támadójátékából született touchdownt, míg az irányító Ryan Tannehill korszakos NFL-csúcsot állított fel: a múlt heti, Tennessee Titans elleni meccs végén passzolt hét, illetve a Houston elleni 18 sikeres átadásával sorban 25 passza volt jó, ami új rekord.

Lamar Miller 85 yardos touchdownja

A Miami nagy feltámadása mellett főleg az újoncokról szólt a vasárnap. A Minnesota Vikingsban az elkapó Stefon Diggs folytatta remek szezonkezdetét: a korábban balhéiról is ismert játékos a legutóbbi két meccsén 237 yard elkapást hozott össze, a sorban két 100 yardos meccsével pedig a legendás Randy Moss óta az első újonc lett a Minnesotában, akinek ez sikerült. A 36 yardos TD-elkapása, aminél vetődve húzta be Teddy Bridgewater passzát, pedig egészen pazar lett. Diggs fontos szerepet játszott abban, hogy csapata 28-19-re nyert a Detroit Lions ellen.

Stefon Diggs remek elkapása

Az Oakland Raidersben is egy újonc elkapó, Amari Cooper varázsolt. Az Alabama egyetemről érkezett játékos 1961 óta ez első újonc lett, aki az első hat meccsén három 100 yardos meccset is össze tudott hozni elkapóként – akkor ez Mike Ditkának sikerült. Cooper segítségével a második negyed végén 30-6-ra vezetett a Raiders a San Diego Chargers ellen, de azért plusz pontok is jártak volna, ahogy egy testcsellel átverte a védőjét az 52 yardos touchdownjánál.

Amari Cooper eszelős TD-je

A térdszalag-szakadásból felépült Todd Gurley is új színt hozott csapata, a St. Louis Rams játékába: a futó 128 yardot és két TD-t futott a Cleveland Browns ellen, de emellett volt négy elkapása is, amivel bizonyította, hogy mindenre bevethető fegyver a csapat támadójátékában, bár a legmeggyőzőbb talán az a futása volt, ami alatt a teljes clevelandi védelmet sikerült leráznia magáról.

Todd Gurley beindult

A miamis Tannehill rekordja mellett az is csúcs az NFL-ben, hogy hét forduló után még öt csapat áll veretlenül: a Carolina Panthers, a Cincinnati Bengals, a Denver Broncos, a Green Bay Packers és a New Egnland Patriots sem kapott még ki idén. A legnagyobb izgulni valója a Patriotsnak volt vasárnap, de végül hátrányból fordítva, sok játékost nélkülözve sikerült 30-23-ra nyerniük a rivális New York Jets ellen, amelynek védelme újra megtapasztalhatta, mennyire kemény is a tight end Rob Gronkowskin védekezni.

Gronkowski elvitte egy körre a Jets védőjét

A 7. forduló eredményei

Buffalo Bills-Jacksonville Jaguars 31-34

Minnesota Vikings-Detroit Lions 28-19

New Orleans Saints-Indianapolis Colts 27-21

Pittsburgh Steelers-Kansas City Chiefs 13-23

Houston Texans-Miami Dolphins 26-44

New York Jets-New England Patriots 23-30

Cleveland Browns-St. Louis Rams 6-24

Atlanta Falcons-Tennessee Titans 10-7

Tampa Bay Buccanneers-Washington Redskins 30-31

Oakland Raiders-San Diego Chargers 37-29

Dallas Cowboys-New York Giants 20-27

Philadelphia Eagles-Carolina Panthers 16-27