Andrew Luck interceptionjei kicsinálják a Coltsot

2015.11.03. 10:54

Tovább zuhan a tavaly konferenciadöntős Indianapolis Colts az NFL-ben, és Andrew Luck hiába hozta vissza csapatát tizenhét pontos hátrányból, de megint volt három interceptionje, ráadásul hosszabbításban kikaptak a Carolina Pantherstől. 

A szakadó esőben kapásból egy Colts-labdavesztéssel indult a meccs, majd nem sokkal később Andrew Luck nyomás alá került, ezért igyekezett gyorsan megszabadulni a labdától, interception lett belőle, a szezonban sokadjára. A Panthers el is ment tíz pontra, az utolsó negyedben már tizeneggyel is vezettek, miközben Lucknak ismét eladta a labdát. Ráadásul egy Panthers egy touchdownnal 17 pontosra növelte az előnyét, szóval úgy nézett ki, jön az újabb Colts-összeomlás. 

De aztán inkább váratlan feltámadás lett a dologból, Luck előbb megtalálta Andre Johnsont egy labdával, pedig ha felé passzolt mostanában, az általában nem sok jóra vezetett. Végül az egyenlítés is sikerült Adam Vinatieri mezőnygóljával, úgyhogy következett a hosszabbítás, ahol gyors mezőnygólváltások után megint egy Andrew Luck-interception döntötte el a meccset: a Colts-irányító eladta a labdát, a Panthers pedig egy mezőnygóllal 29-26-ra győzött. 

Colts vs. Panthers | Week 8 Highlights

Van egy pár dolog a Coltsszal kapcsolatban, amit érdemes megjegyezni. 

  1. Andrew Luck interceptionjei. Most már tizenkettőt dobált össze a szezonban, ezzel neki van a legtöbb az NFL-ben, mellette tizenhárom TD-passzt jegyez. Megint akkor kezdett el igazán játszani, amikor csapata nagy hátrányban volt, és ugyan felhozta a Coltsot, de ebben az időszakban is volt legalább két olyan passza, amit simán lekaphattak volna az ellenfél védői. 
  2. A 2012-es drafton 1/1-esként elvitt irányító az újabb vereség után arról beszélt, hogy az ő hibái miatt kínlódik a csapat, és ezen javítania kell, de mentálisan rendben van, és hisz abban, hogy még meg tudják valósítani a céljaikat ebben a szezonban (a csoportjukat így is vezetik). Luck problémáiról itt írtunk korábban. A hírek szerint a válla mellett már bordasérülése is van, de erről nem akart beszélni a sajtónak, mindenesetre elég sok mindenre válasz lenne. 
  3. A Colts összesen tizenkilencszer vesztette el a labdát ebben a szezonban, ezekből 69 pontot csináltak ellenük az ellenfelek abból a kétszázból, amit a szezon során kaptak, és ez nagyon csúnya mérleg. Ha a csapat nem csinál bravúrt jövő héten a még veretlen Denver Broncos ellen, akkor a pihenőhéten valószínűleg repülni fog Chuck Pagano edző.