Máris különc az NFL-ben a német tehetség

2016.08.03. 12:04

Moritz Böhringer, az NFL történetének első Európából draftolt játékosa különös módját választotta a spórolásnak, és kocsi helyett gyalog jár edzésre, így minden nap 6 mérföldet, vagyis 9,6 km-t kell megtennie a lakása és az edzőpálya között.

Böhringer a draft után négyéves, 2,49 millió dolláros szerződést kötött a Minnesota Vikingsszal, ám ebből a pénzből nem akar olyan dolgokra áldozni, amit önerőből is meg tud oldani, így nem vett kocsit, hogy a közel 5 km-es távot azzal tegye meg minden nap munkába, majd vissza.

Normál gyaloglási tempóval ez a táv nagyjából egy óra lehet, mivel Böhringer magasabb és atletikusabb is az átlagnál, valószínűleg kicsit gyorsabban beér.

Ne maradjon le semmiről!

„A barátnőm őrültnek tart, mert ahogy minden amerikai, úgy ő is kocsival megy mindenhova. Én viszont spórolok, ezért is nem vettem kocsit. Reggel besétálok, este pedig hazafelé is így megyek” – nyilatkozta.

Ezt persze Minnesotában nem sokáig tudja majd folytatni, a helyi tél ugyanis legendásan kemény. Mivel a majdnem 2,5 milliós szerződéséből csak 150 ezer dollár volt a garantált rész, nem csoda, hogy egyelőre spórol, de később kénytelen lesz kocsit venni, ha csak nem fuvaroztatja majd edzésre magát egy csapattársával.

Jelenleg egyébként nem szorul rá ekkora gyaloglásra a német elkapó, a Vikings ugyanis Mankatóban edzőtáborozik, ahol csak a kollégiumi szobából kell kigyalogolnia az edzőpályára.