Alabamában nem az a legjobb elkapó, aki a legtöbb yardot és TD-t hozza

2016.08.30. 11:38

Szeptember elején elkezdődik az egyetemi amerikaifutball-bajnokság, amit a tíz legmeghatározóbb játékos bemutatásával vezetünk fel. Ők tehetik a legtöbbet azért, hogy csapatuk bajnok legyen.

Korábbi részek: Leonard Fournette, Myles Garrett, Dalvin Cook, Jalen Hurd.

ArDarius Stewart az Alabama Crimson Tide egyik legérdekesebb figurája: úgy kezdi meg harmadik szezonját a csapatban, hogy már 23 éves lesz a szezon végére, vagyis elég későn érő típus. Az érés viszont elég jól ment neki, annak ellenére lehet a legfontosabb Bama-elkapó, hogy mindenki Calvin Ridley-ről beszél helyette.

A 185 centis, 93 kilós elkapó a pályán és azon kívül is igazi vezéregyéniség. Ő nevezte el például orgyilkosoknak az elkapócsoportot, amiben rajta és Ridley-n kívül ott lesz Robert Foster, Cam Sims és a Bowling Greentől átigazoló, a tavalyi MAC-szuperszár Gehrig Dieter is, a fantázianév tehát nem indokolatlan.

Ne maradjon le semmiről!

Na, de vissza Stewartra. Tavaly 63 elkapott labdája volt, ebből 31 vagy first downt, vagy touchdownt eredményezett, elég hatékony tehát a játékos, ráadásul ő a kezdő kickoff-visszahordó is az Alabamánál.

Van viszont, amiben még ennél is jobb, ez pedig a blokkolás. A Bama egyik legszebb játéka 2015-ben Ridley 59 yardos elkapása volt a Mississippi State ellen. Persze Ridley csele és sebessége is kellett a touchdownhoz, de ha nincs ott Stewart, hogy kiblokkolja az utolsó embert, akkor nincs meg a pontszerzés. Az pedig jól látszik, hogy Stewart nem simán csak arra járt, tényleg vadászta a védőt. (Senkit ne tévesszen meg a futó Kenyan Drake blokkja 45 yardon, a neheze csak utána jött.)

 

Stewartnak is ez volt a kedvenc blokkja tavaly, és még Ridley is elismerte, hogy milyen sokat jelent nekik az, amit az elkapásokon túl tesz a rangidős WR. Igyekeznek is a lehető legtöbbet tanulni tőle, mert tényleg az egyik legjobban blokkoló elkapó az országban.

Persze az Alabamában egyedül kitűnni olyan emberként, mint aki a legtöbbet teszi a bajnoki címért, lényegében lehetetlen. A CBS-nél a jövő tavaszi drafton hat játékost raktak tőlük a legjobb 21 tehetség közé, ami történelmi mutató lenne, a Miami 2004-es rekordját állítanák be az első körben kiválasztott legtöbb játékossal.

Ez nem újdonság, Nick Sabanék futószalagon termelik mindkét csapatrészben a leendő NFL-sztárokat. Ám mivel idén új irányító és új futójátékosok lesznek a támadóknál, még fontosabb szerep hárulhat a rutinos Stewartra, és a másokat nagyban segítő blokkjaira.



  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön