Megvan a magyar amerikaifoci-válogatott történetének első győzelme

2016.09.24. 16:52

A magyar amerikaifutball-válogatott története első győzelmét szerezte szombat délután: a lengyeleket verték 23-22-re Székesfehérváron, több ezer néző előtt. 

Pedig az első félidő végére a lengyelek már 16-3-ra vezettek, de aztán elkezdte a felzárkózást a magyar csapat, és Czirók Márton elkapott touchdownjával feljöttek 16-10-re.

Ne maradjon le semmiről!

Az utolsó negyedben aztán a fordítás és sikerült, megint Czirók volt az, aki villant, és öt perccel a vége előtt 17-16-ra már a a magyarok vezettek. Ezután viszont a lengyelek is touchdownnal fejezték be a támadásukat, az extra pontot viszont elrontották, úgyhogy 22-17-es lengyel vezetéssel jött az utolsó két perc, és a magyar csapat támadhatott.

amerikaifoci
Fotó: Magyar Amerikaifutball Szövetség Facebook

Ezt tökéletesen fejezték be, mert az utolsó percben újabb elkapott touchdownnal (Szabolcska Balázs) megint fordítottak, és 23-22 volt az állás fél perccel a vége előtt. A végén a lengyelek még eladták a labdát, úgyhogy ezzel el is dőlt a meccs. A magyar csapatból védelem legjobbjának Harsányi Tamást választották, a támadóegységé pedig Bencsics Márk lett, aki három TD-passzal fejezte be a mérkőzést. 

A magyar válogatott fennállása harmadik mérkőzésén szerezte meg első győzelmét. A meccset az áprilisban avatott fehérvári First Fielden játszották, ez az első stadion Magyarországon, amit kizárólag amerikaifutballra használnak.