Utolsó másodperces drámával, a döntőben álltak bosszút

2017.01.10. 07:01

Fordulatokkal teli, utolsó másodpercekig kiélezett mérkőzésen lett egyetemi amerikai-futball bajnok a Clemson Tigers az ellen az Alabama Crimson Tide ellen, ami az utóbbi években uralta a bajnokságot. 

A tavalyi döntő visszavágóján a bajnoki címvédő Alabama az első negyedben már 14-0-ra is vezetett, és tulajdonképpen az utolsó negyedig kézben tartotta a mérkőzést, az esélytelenebbnek tartott Clemson csak öt perccel a vége előtt vezetett először. Erre is volt válasza az Alabamának, mert Jalen Hurts irányító futott egy harminc yardos touchdownt.

De maradt még kicsivel több mint két perce a Clemsonnak, és egy tökéletes támadást vezettek végig, Mike Williams elkapó és Deshaun Watson irányító révén. Odakerültek a célterület elé, és hat másodperccel a vége előtt még megpróbálkoztak egy játékkal. Passzjátékot választottak: Deshaun Watson három másodperccel a vége előtt az üresen maradt Hunter Renfrownak dobta a labdát, aki megszerezhette a győzelmet érő touchdownt.  

Az órán még maradt egyetlen másodperc, de ezt egy sikeres onside kickkel lepörgette a Clemson, és harminchat év után lettek ismét nemzeti bajnokok.

Ne maradjon le semmiről!

Deshaun Watsont választották a meccs legjobbjának: 420 passzolt yardja mellett 43-at futott, és volt 3 touchdownpassza is, miközben egyszer sem adta el a labdát. A másik oldalon az volt a nagy fordulópont, hogy megsérült a futójátékos Bo Scarbrough, aki a harmadik negyedig 93 yardig jutott. Az Alabama-irányító Jalen Hurtsnek nem ment a passzjáték, bár azt tegyük hozzá, hogy tizennyolc évesen játszott nemzeti döntőt. 

Az Alabamának nem sikerült a veretlen szezon azok után, hogy az alapszakaszban minden meccsüket megnyerték, és az elődöntőt is hozták. Néhány nappal a döntő előtt rúgták ki az offensive coordinator Lane Kiffint, aki már főedzőnek elígérkezett egy másik csapathoz, valószínűleg ez a balhé sem tett jót a csapat támadójátékának. 

A Clemson visszavágott a tavalyi döntős vereségért, és letaszította a trónról az Alabamát, ezek után Deshaun Watson szinte biztosan megy az NFL-draftra, ahol az első körben vihetik el. 

Végeredmény:

Clemson Tigers-Alabama Crimson Tide 35-31