Újabb NFL-sztár csatlakozott a himnuszos tüntetéshez

2017.08.13. 09:54

Az NFL-be idén visszatért Marshawn Lynch is csatalakozott a Colin Kaepernick által indított himnuszos tüntetéshez: a futójátékos az Oakland Raiders vasárnap hajnali előszezonmeccse előtt maradt ülve az amerikai himnusz alatt.

Lynch irtó népszerű figura az NFL-ben, egy év kihagyás után szülővárosa csapatába, az Oakland Raidersbe tért vissza, és rengeteg mezt adtak el a nevével.

A mostani akciója után nem nyilatkozott, bár amúgy sem nagyon szokott, de tavaly azért elmondta, hogy szimpatizál Kaepernick mozgalmával, aki a feketék elleni erőszak ellen tiltakozott az ülve maradással több mérkőzés előtt is.

Ne maradjon le semmiről!

"Ennek az egésznek valahol el kel kezdődnie, és ha ez kell ehhez, akkor remélem, hogy az emberek végre kinyitják a szemüket, hogy lássák mi folyik itt. Ha valaki nem rasszista, akkor nem fogja Amerika elleni támadásnak felfogni az akciót, inkább csak úgy, hogy foglalkozunk egy meglévő problémával" - mondta akkor Lynch. 

A Raiders edzője, Jack Del Rio a meccs után elmondta, hogy beszéltek a futójátékossal, és bár elmondta neki, hogy ő abban hisz, hogy a himnusz alatt állni kell, de tiszteletben tartja Lynch döntését. 

A 31 éves Lynch idén áprilisban kétéves szerződést írt alá a Raidersszel. Korábban a Seattle Seahawks játékosa volt, Super Bowlt is nyert a csapattal.