109 yard: ennél nehéz lett volna nagyobb TD-t csinálni

2017.08.20. 08:44

Az idei NFL-előszezon eddigi leglátványosabb játékát produkálta a vasárnap hajnali Chicago Bears-Arizona Cardinals meccs, ahol egy elrontott mezőnygól után csinált egy mozgalmas touchdownt a chicagói csapat. 

A félidő előtt a cardinalsos Phil Dawson 63 yardról próbálkozott meg egy mezőnygóllal,

ami már csak azért is volt merész vállalás, mert az NFL-rekord 64 yard,

de mivel csak egyetlen másodperc volt már az órán, ezért rámentek a cardinalsosok. 

A rúgás nem sikerült, túl rövid lett, és a Bears bölcsen hátraküldött egy embert a kapu elé, hátha vissza lehet hordani a labdát. Ez volt Deonte Thompson, aki lehalászta a labdát, aztán megindult előre, csinált pár testcselt, és lerázta a rá vadászó cardinalsosokat, majd megindult a szélen.

Ne maradjon le semmiről!

Az ellenfelekhez képest gyorsított felvételnek tűnt, már csak egyszer kellett befelé vágnia, aztán akadálytalanul nyargalt be, és csinált 109 yardos touchdownt. 

Ennél nagyobbat nem is tudott volna, az alapszakasz-rekordot Cordarrelle Patterson tartja, aki a 2013-as idényben hozott össze egy 109 yardosat hasonló helyzetből.

De olyat is láttunk már tétmeccsen, hogy valaki egy elrontott mezőnygól-próbálkozást hordott vissza touchdownra: az egyetemi bajnokság legnagyobb rangadója, az Auburn-Alabama pont egy ilyennel dőlt el négy éve.   • Hírek
  • Csok