Bedobták az év szívatását az NFL-ben

2017.10.10. 10:40

A Chicago Bearsben először kezdett az idén draftolt újonc irányító, Mitch Trubisky, és ő is főszereplője volt a szezon eddigi legmenőbb trükkös játékának, amit egy kétpontos kísérletből hoztak össze a Minnesota Vikings ellen. 

A Bearsnél akadozott rendesen a támadójáték Trubisky első mérkőzésén, mert a csapat első touchdownjára egészen a harmadik negyedig kellett várni, és azt is egy trükkös játékból csinálták meg. A chicagóiak punthoz készülődtek, ám rúgás helyett a punter Pat O'Donnell komótosan kiosztott egy passzt a futójátékos Benny Cunninghamnek, aki megindult előre, egy csellel lerázta az útjába kerülő egyetlen vikingsest, majd benyargalt az end zone-ba. 

A trükközés klassz volt, de erre is rátettek egy lapáttal később, miután Mitch Trubisky kiosztotta élete első NFL-passzát az utolsó negyedben. A vendég Vikings 17-15-re vezetett, úgyhogy az egy pontot érő extra pont helyett a Bears inkább ráment egy kétpontos kísérletre, hogy egyenlítsenek.

Ne maradjon le semmiről!

Elsőre nehéz lehet követni, hogy pontosan mi történik, még a Vikings-védőknek sem sikerült, mert annyira gyors volt minden. Nézzük sorban: 

  • az irányító Trubisky kapta meg a labdát, és egyből a mellőle induló Jordan Howard kezébe nyomta,
  • aki elindult balra, de nem volt sokáig nála a labda, mert egyből továbbadta az ellenkező irányból érkező Zach Millernek,
  • Miller elindult, és úgy tett, mintha befelé vágna, ám mielőtt lekapcsolta volna az egyik védő, még továbbpasszolta a labdát Trubiskynek, aki bekocogott vele az end zone-ba. 

Leginkább a vikingses Anthony Barrt etették meg 55-ös mezben, aki többször is irányt váltott, míg végül megakasztotta Millert, ám így tök üresen maradt az irányító. 

A végén viszont mégis a Vikings örülhetett, ugyanis Mitch Trubisky a hajrában eladta a labdát, és a minnesotaiak egy mezőnygóllal megnyerték a mérkőzést 20-17-re.