Egy szabályról mindenki megfeledkezett a Vikings NFL-csodája után

2018.01.15. 13:12

Az idei szezon legemlékezetesebb befejezését hozta a Minnesota Vikings-New Orleans Saints-meccs az NFL-rájátszásban, de az sem volt semmi, ami Stefon Diggs győzelmet érő touchdownja után történt: egy szabályt mindenki elfelejtett a nagy ünneplésben. 

Diggs touchdownjával ugyan letelt a játékidő, ám a szabályok szerint ettől függetlenül az extra pontot kötelező elvégezni, vagy legalábbis felállni hozzá. Csakhogy a touchdown után elszabadult a pokol pályán, és erről mindenki megfeledkezett. 

A gyepet ellepték az ünneplő játékosok és edzők, az őket körülvevő tévéstábokat pedig úgy kellett leküldeni a pályáról, mert a meccs hivatalosan még nem ért véget. Sőt, közben a Saints-játékosok elkullogtak, szóval teljes volt a káosz.

Végül nyolc percig tartott, mire sikerült elvégezni az extra pontot.

A vendég Saints-játékosokat szó szerint az öltözőből kellett visszarángatni, hogy felálljanak a nagyjából teljesen fölösleges extra ponthoz, miközben már rég eldőlt minden. A felvételen látható is, ahogy a stadion másik végéből kocognak vissza a New Orleans-iak, de legalább nagy tapsot kaptak a minnesotai nézőktől. 

Ne maradjon le semmiről!

Közben a Vikings elszórakoztatta magát meg a közönséget, a csapat egyik hőse, az irányító Case Keenum ugyanis kiállt a pályára, és elkezdte a 2016-os Európa-bajnokságról is ismert tapsolós vikingszurkolást vezényelni a közönségnek. Az egész stadion csatlakozott, közben felálltak a Saints-játékosok is. 

Az extra pontot viszont már nem végezték el, ugyanis a Vikings úgy döntött, hogy hagyja a francba az egészet, és rúgás helyett térdelnek, ezzel hivatalosan is véget ért a meccs. 

Az el nem végzett extra ponttal viszont elég sokakat megszívatott a Vikings. A minnesotai csapat ugyanis 5,5 pontos favorit volt a fogadóirodáknál, és ez be is jött volna, ha berúgják az extra pontot, így viszont maradt az ötpontos különbség a végére, 29-24-re nyertek.

Akik persze arra fogadtak, hogy szorosabb lesz az eredmény, örülhettek, előkerült egy ilyen felvétel is, ahol a fogadók ünnepelnek, miután a Vikings nem végezte el az extrát. 

Más kérdés, hogy szerencsétlen Saints-játékosoknak mennyire rosszul jött ez ki: a meccs eldőlt, bementek az öltözőbe, viszont a meccs végkimenetelét egyáltalán nem befolyásoló extrához még vissza kellett mászniuk, aztán le kellett vonulniuk. 

A Minnesota Vikings a Philadelphia Eaglesszel játszik majd a főcsoportdöntőben vasárnap, a tét ott már a Super Bowlba jutás lesz. Ha nyernek, hazai pályán játszhatják a nagydöntőt, az idei Super Bowlt ugyanis Minnesota rendezi. Hogy ez mekkora előny lenne, ahhoz elég megnézni a Diggs touchdownjáról készült pályamenti felvételt, micsoda hangrobbanás volt. 

A másik ágon a New England Patriots a szezon meglepetéscsapatával, a Jacksonville Jaguarsszal meccsel.