Egy szabályról mindenki megfeledkezett a Vikings NFL-csodája után

2018.01.15. 13:12

Az idei szezon legemlékezetesebb befejezését hozta a Minnesota Vikings-New Orleans Saints-meccs az NFL-rájátszásban, de az sem volt semmi, ami Stefon Diggs győzelmet érő touchdownja után történt: egy szabályt mindenki elfelejtett a nagy ünneplésben. 

Diggs touchdownjával ugyan letelt a játékidő, ám a szabályok szerint ettől függetlenül az extra pontot kötelező elvégezni, vagy legalábbis felállni hozzá. Csakhogy a touchdown után elszabadult a pokol pályán, és erről mindenki megfeledkezett. 

A gyepet ellepték az ünneplő játékosok és edzők, az őket körülvevő tévéstábokat pedig úgy kellett leküldeni a pályáról, mert a meccs hivatalosan még nem ért véget. Sőt, közben a Saints-játékosok elkullogtak, szóval teljes volt a káosz.

Végül nyolc percig tartott, mire sikerült elvégezni az extra pontot.

A vendég Saints-játékosokat szó szerint az öltözőből kellett visszarángatni, hogy felálljanak a nagyjából teljesen fölösleges extra ponthoz, miközben már rég eldőlt minden. A felvételen látható is, ahogy a stadion másik végéből kocognak vissza a New Orleans-iak, de legalább nagy tapsot kaptak a minnesotai nézőktől. 

Ne maradjon le semmiről!

Közben a Vikings elszórakoztatta magát meg a közönséget, a csapat egyik hőse, az irányító Case Keenum ugyanis kiállt a pályára, és elkezdte a 2016-os Európa-bajnokságról is ismert tapsolós vikingszurkolást vezényelni a közönségnek. Az egész stadion csatlakozott, közben felálltak a Saints-játékosok is. 

Az extra pontot viszont már nem végezték el, ugyanis a Vikings úgy döntött, hogy hagyja a francba az egészet, és rúgás helyett térdelnek, ezzel hivatalosan is véget ért a meccs. 

Az el nem végzett extra ponttal viszont elég sokakat megszívatott a Vikings. A minnesotai csapat ugyanis 5,5 pontos favorit volt a fogadóirodáknál, és ez be is jött volna, ha berúgják az extra pontot, így viszont maradt az ötpontos különbség a végére, 29-24-re nyertek.

Akik persze arra fogadtak, hogy szorosabb lesz az eredmény, örülhettek, előkerült egy ilyen felvétel is, ahol a fogadók ünnepelnek, miután a Vikings nem végezte el az extrát. 

Más kérdés, hogy szerencsétlen Saints-játékosoknak mennyire rosszul jött ez ki: a meccs eldőlt, bementek az öltözőbe, viszont a meccs végkimenetelét egyáltalán nem befolyásoló extrához még vissza kellett mászniuk, aztán le kellett vonulniuk. 

A Minnesota Vikings a Philadelphia Eaglesszel játszik majd a főcsoportdöntőben vasárnap, a tét ott már a Super Bowlba jutás lesz. Ha nyernek, hazai pályán játszhatják a nagydöntőt, az idei Super Bowlt ugyanis Minnesota rendezi. Hogy ez mekkora előny lenne, ahhoz elég megnézni a Diggs touchdownjáról készült pályamenti felvételt, micsoda hangrobbanás volt. 

A másik ágon a New England Patriots a szezon meglepetéscsapatával, a Jacksonville Jaguarsszal meccsel. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?