Dermesztő egyezések a Patriots 2004-es Super Bowl-győzelmével

2018.01.22. 10:48

A címvédő New England Patriots NFL-rekordot jelentő 10. Super Bowl-jára készülhet, négy éven belül harmadszor jutottak be a döntőbe, ahol a Philadelphia Eagles lesz az ellenfelük február 4-én. (Magyar idő szerint már február 5-én hajnalban). 2004-ben már játszottak egy győztes döntőt a Philadelphia ellen, a két meccs előkészületei között pedig döbbenetesen sok a hasonlóság.

Ne maradjon le semmiről!

Kezdjük ott, hogy a Patriots 2001-04 között négy év alatt három Super Bowlt nyert, most is négy év alatt harmadszor jutottak döntőbe. Kettőt már nyertek, a harmadikra is megvan az esélyük. Ahogy akkor is, most is az Eagles az ellenfél a négy éven belüli harmadik Super Bowlon.

A dolog viszont nem áll meg itt.

2001-ben az NFC nyugati csoportjából érkező csapatot verték a döntőben (St. Louis Rams), rá két évre, 2003-ban az NFC déli csoportját képviselő csapatot (Carolina Panthers), majd a Philadelphia Eagles jött.

2014-ben az NFC nyugati csoportjából érkező csapatot győzték le (Seattle Seahawks), majd rá két évre egy NFC déli csapatot (Atlanta Falcons), és most jöhet a Philadelphia Eagles.

2004-ben az Eaglesben sérülten játszott a csapat legjobbja, az alapszakaszban megsérülő elkapó, Terrell Owens, míg idén a csapat irányítója, Carson Wentz dőlt ki sérüléssel, ő biztos nem játszhat majd.

Sőt, még tovább megyünk.

A 2004-es szezon után a Patriots mindkét koordinátorát elvesztette vezetőedzői állás miatt. A védőkoordinátor Romeo Crennel a Cleveland Brownshoz igazolt, a támadókoordinátor Charlie Weis pedig az egyetemi bajnokságban szereplő Notre Dame-hez ment.

Most – bár hivatalos bejelentés nincs, mert amíg versenyben van a Patriots, nem is lehet – a védőkoordinátor Matt Patricia a Detroit Lionshoz megy majd vezetőedzőnek, a támadókat vezető Josh McDaniels pedig minden bizonnyal az Indianapolis Colts vezetőedzője lesz.

Kell még garancia arra, hogy a történelem ismétli önmagát?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!