Az Eagles még a Super Bowl-trollkodását is felülmúlta a szezonnyitón

2018.09.07. 09:58

A címvédő Philadelphia Eagles és az Atlanta Falcons – magyar idő szerint – péntek hajnali mérkőzésével indult a 2018-as NFL-szezon. Ez Eagles több szempontból is ott folytatta, ahol februárban, a Patriots ellen abbahagyta, egyrészt, mert még mindig nem jött rendbe a papíron kezdő irányítójuk, így ugyanúgy Nick Foles kezdett náluk, mint a Super Bowlban, másrészt a trollkodásból sem hagytak alább.

A Super Bowlban a New England próbálkozott ellenük trükkös játékkal, de az irányító Tom Brady elejtette a felé dobott passzt. Válaszul az Eagles a Philly Special névre hallgató játékból szerzett touchdownt, ami szintén egy irányítóelkapásra kijátszott trükk volt.

A Falcons ellen még egyet csavartak a dolgon, ugyanis csak látszólag vették elő újra a Philly Specialt, valójában viszont azt a játékot csinálták meg, amit a Patriots elrontott ellenük.

A játékból nem lett TD, de a támadás végén viszont már igen, Jay Ajayi futott be 1 yardról. Neki volt még egy touchdownja a meccsen, összesen 62 yardot futott, ami kellett is, Folesnak ugyanis nem kifejezetten ment az Atlanta védelme ellen, az irányító csak 117 passzolt yardig jutott. Az Eagles viszont így is nyert 18-12-re (egy mezőnygóljuk és egy sikeres kétpontos akciójuk volt még), pedig a Falconsban az elkapó Julio Jones 169 yardot hozott össze, a QB Matt Tyan 251 yardjának nagy része hozzá ment.

Eredmény

Atlanta Falcons-Philadelphia Eagles 12-18

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?