Újonc ausztrál pörgette meg az NFL dilikerekét

2018.09.18. 12:52

24-17-re nyert a Chicago Bears a Seattle Seahawks ellen az NFL második fordulójának hétfő esti rangadóján (Monday Night Football), amin sikerült a figyelmet megragadnia a Seahawks ausztrál újonc punterének, Michael Dicksonnak egy eléggé rendhagyó kirúgással.

Dickson ugyanis a rögbiből ismert drop kickkel végezte el a kickoffot azután, hogy a Seahawks 17-10-re zárkózott a negyedik negyedben.

Ne maradjon le semmiről!

A kommentátorállásban Joe Tessitore és Jason Witten egyből be is pörgött, azt találgatták, hogy vajon mikor lehetett az utolsó drop kick kirúgás az NFL-ben, már ha egyáltalán volt ilyen valaha. Volt egyébként, nem is olyan rég, 2015-ben a New England Patriots amerikai rögbise, Nate Ebner próbálkozott meg egy ilyen kirúgással a Philadelphia Eagles ellen.

Dickson ekkor a felezővonalról rúghatott a Bears korábbi büntetése miatt, lövése 49 yardot haladt a Bears 1 yardosáig.

Dickson a meccs során később még egyszer megismételte ezt, a hajrában, 14 másodperccel a lefújás előtt onside kick helyett rúgott újra ejtésből rövidet, de nem sikerült 24-17-es hátránynál visszaszerezniük a labdát.

A drop kick az 1920-as és 1930-as években volt nagy divat az amerikaifutballban, mielőtt még a mostani, aerodinamikusabb formára változtatták volna a labda alakját. A 2005-ös szezonban a New England Patriots csereirányítója, Doug Flutie rúgott így extra pontot csapata utolsó alapszakaszmeccsén abban az idényben, előtte 64 évvel korábban volt sikeres drop kick extra pont, azt 1941-ben az NFL-döntőben a Chicago Bears játékosa, Ray "Scooter" McLean rúgta.

Dickson az első fordulóban a Denver Broncos ellen a denveri magaslati levegőt kihasználva az NFL történetének első játékosa lett, aki 6 puntból 59 yardnál nagyobb átlagot hozott össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?