A megalázás csúcsa: még a touchdown előtt pacsizni

2018.09.24. 10:26

Nem meglepő módon az irányítókról szólt az NFL harmadik fordulójában a vasárnapi meccsek nagy része, de azért volt elég izgalom a pályákon. A Miami Dolphins például az Oakland Raiders ellen tartotta meg veretlenségét, ráadásul a meccsen sikerült egy elég alázós touchdownt is szerezniük.

21-17-re ment a Dolphins 2 perccel a lefújás előtt, amikor Albert Wilsonnak egy 74 yardos touchdownnal sikerült eldöntenie a meccset. Nem akármekkora TD volt, az elkapó Wilson a támadófal mögött futott keresztbe, úgynevezett shovel passből kapta az irányító Ryan Tannehilltől a labdát – ez egy apró előre pöccintés –, majd a bal oldalra átérve begyújtotta a rakétákat, és a védőkön áttörve végigvitte. Mielőtt elért volna a célterületre, a védők mögött még csatlakozott hozzá Jakeem Grant, és ha már ott voltak, konstatálták, hogy ezzel eldönthették a meccset, úgyhogy még a pálya közepén pacsival ünnepeltek.

A Dolphins csoportjában nagy feltámadást produkált az első két fordulóban lényegében semmit nem mutató Buffalo Bills, ráadásul mindezt a liga egyik legjobb védelme, a Minnesota Vikings ellen tették. A Billsben az újonc irányító, Josh Allen került a kezdőbe, úgy látszik, ez hozta meg a lendületet, mert a félidőben már 27-0-ra vezettek, végül pedig 27-6-ra nyertek idegenben.

Ne maradjon le semmiről!

Allen 22 passzkísérletéből 15 ment célba, 196 yardot és egy touchdownt passzolt, emellett volt két futott touchdownja is. Nála is nagyobbat játszott viszont két másik irányító.

NFL-rekordot döntött a New Orleans Saints-quarterback Drew Brees, már 6317 sikeres passza van karrierje során, ami a valaha volt legtöbb, a 6300 passzos Brett Favre-t nyomta le 39 évesen, és a szezonban tovább növelheti előnyét az első helyen. A Saints hosszabbításban nyert végül 43-37-re idegenben az Atlanta Falcons pályáján.

A Kansas City Chiefsben Patrick Mahomes három meccs után 13 passzolt touchdownnal áll, ami új rekord, megdöntötte Peyton Manning 2013-as szezonkezdetét, amikor Manning három meccsen 12 TD-vel indított. Manning abban a szezonban máig élő NFL-rekordot jelentő 55 passzolt touchdownnal zárt, egyelőre Mahomes jobb nála. A Chiefs 38-27-re verte a San Francisco 49erst.

A mérkőzésen súlyosnak látszó sérülést szenvedett a 49ers irányítója, Jimmy Garoppolo, akinek úgy bicsaklott meg a bal térde, hogy senki nem ért hozzá. Általában ezek a legrosszabb sérülések, a mérkőzés után a 49ers-edző Kyle Shanahan már térdszalag-szakadástól tartott, pontos diagnózis hétfőn születhet.

A Los Angeles Rams városi rangadót nyert a Chargers ellen, 35-23 lett a vége, a sikerhez kellett egy blokkolt punt is a Rams részéről: Cory Littleton a 2017-es szezon kezdete óta harmadik puntját blokkolta. A mostaniból Blake Countess szerzett touchdownt, miután ráfeküdt a labdára.

A 3. forduló vasárnapi eredményei

  • New Orleans Saints–Atlanta Falcons 43–37 hosszabbítás után
  • Green Bay Packers–Washington Redskins 17–31
  • Indianapolis Colts–Philadelphia Eagles 16–20
  • Buffalo Bills–Minnesota Vikings 27–6
  • Oakland Raiders–Miami Dolphis 20–28
  • Denver Broncos–Baltimore Ravens 14–27
  • Cincinnati Bengals–Carolina Panthers 21–31
  • New York Giants–Houston Texans 27–22
  • Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 9–6
  • San Francisco 49ers–Kansas City Cheifs 27–38
  • Los Angeles Chargers–Los Angeles Rams 23–35
  • Dallas Cowboys–Seattle Seahawks 13–24
  • Chicago Bears–Arizona Cardinals 16–14
  • New England Patriots–Detroit Lions 10–26