1 millió dollár tét kellett, hogy kiderüljön, ki az NFL leggyorsabbja

2019.06.30. 13:17

A korábbi NFL-játékos és showman Chad Ochocinco Johnson kezdeményezése kellett ahhoz, hogy kiderüljön, jó eséllyel ki lehet az NFL leggyorsabb játékosa. Az egykori elkapó Chad Johson nevével eladott tornára csak NFL-játékosok nevezhettek, hogy kiderüljön, ki a leggyorsabb amerikaifutballista.

A nevezőket előbb védő- és támadójátékosokra osztották a szombati eseményen, majd párokba rendezve, egyenes kieséses rendszerben küzdhettek meg egymás ellen az NFL-felmérőről, a combine-ról is ismert 40 yardos távon.

Ne maradjon le semmiről!

A döntőbe végül a San Francisco 49ers elkapója, Marquise Goodwin, és a Carolina Panthers védője, Donte Jackson jutott be, az utolsó összecsapást pedig 0,05 másodperccel Goodwin volt a gyorsabb, így ő nyerte a 40 yards of Gold névre keresztelt tornát, és vele a 1 millió dolláros fődíjat. Goodwin győztes idejét viszont nem hozták nyilvánosságra.

A tornán összesen 16 NFL-játékos indult, a végül győztes Goodwin pedig jó eséllyel nevezett, hiszen 2012-ben távolugróként szerepelt az  olimpián , de 60, 100 és 200 méteren is indult korábban sprinterként, és a 4x100-as váltó tagja is volt. A sprintertempója miatt az NFL-ben is rettegik, a 2013-as NFL-felmérőn pedig 4,27 másodperc alatt futotta a 40 yardot, ami a mai napig a hatodik leggyorsabb idő. A combine-rekord 4,22-vel John Rossé.