Kivontatták a gyepet a Tottenham stadionjából

2019.10.05. 14:46

Vasárnap rendezik az első NFL-meccset a Tottenham új, némi csúszás után idén tavasszal átadott  stadionjában, aminek építési költségébe az NFL is beszállt egy kisebb összeggel, hogy az új létesítmény kétfunkciós legyen – a kihúzható gyepnek, illetve az alatta tárolt műfüves borításnak köszönhetően rendszeresen lehet benne amerikaifutball-meccseket tartani.

A vasárnapi Chicago Bears-Oakland Raiders mérkőzés előtt először esett át az átalakítási procedúrán élesben a stadion a korábbi tesztek után. A Tottenham videóján gyorsítva látni a folyamatot – ahogy előbb feloldják a füves pálya rögzítését, majd három részletben kihúzzák azt a stadionból, a lelátó alá.

Az átalakítás után egy hétig így is marad a pálya, hiszen a válogatott meccsek jelentette bajnoki szünet alatt is az NFL foglalja el azt, jövő vasárnap a Carolina Panthers és a Tampa Bay Buccaneers játszik majd itt – idén összesen ez a két NFL-meccs lesz a Tottenhamnél. Október végén és november elején még két londoni mérkőzés lesz, de azokat a Wembley-ben játsszák majd, míg november közepén Mexikóvárosban jön az NFL idei ötödik, utolsó nemzetközi meccse.