Egymillió maszkot repít Amerikába a 6-szoros Super Bowl-győztes gépe

2020.04.02. 14:54

Még az NFL-ben is luxusnak számít, hogy egy csapatnak saját felhasználású repülőgépe legyen (általában charterrel, vagy az egyes légitársaságokkal kötött külön megállapodás alapján közlekednek), a New England Patriotsnak viszont két saját Boeing 767-ese is van, természetesen egyedi festéssel és kialakítással.

Ne maradjon le semmiről!

Ezek a repülőgépek most az NFL leállása nélkül is pihennének, úgyhogy bőven volt kapacitás arra, hogy beszálljanak a koronavírus-járvány elleni harcba – a két 767-os gép egyike a hét elején Kínába repült, hogy onnan 1,2 millió N95-ös védőmaszkkal térjen vissza Massachusetts államba.

A maszkokat az állam kormányzója, Charlie Baker rendelte meg Kínából, a szállítmányt elő is készítették, ám hirtelen nem talált szálíltási módot, ezért vette fel a kapcsolatot a hatszoros Super Bowl-győztes NFL-csapat tulajdonosával, Robert Krafttel, aki készségesen a kormányzó rendelkezésére bocsátotta az egyik gépet, sőt, Kraft a szállítmány felét, mintegy 2 millió dollár értékben maga fizette, írja a Wall Street Journal.

Ezzel viszont még csak az első akadály hárult el, a logisztika megszervezése sem volt egyszerű. Végül úgy oldották meg a szállítmány ügyét, hogy a Patriots repülője minimális időre, három órára szállt csak le Kínában, ahol a legénység ki sem szállt e repülőből a bepakolás ideje alatt – így tudták elkerülni, hogy Kínából helyi idő szerint csütörtök délután hazatérve ne kelljen kéthetes karanténba vonulniuk.

A gép összesen 1,2 millió maszkot szállított vissza az Egyesült Államokba, a teljes megrendelés viszont 1,7 millió maszkra szólt – a fennmaradó részt egyéb módon juttatják el az országba.

Amerikában a csütörtök kora délutáni adatok szerint már több mint 215 ezer koronavírusos megbetegedést és több mint 5100 halottat regisztráltak.