A Minnesota Vikings már 29 ponttal is vezetett, aztán…

vikings steelers
2021.12.10. 10:05
A Minnesota Vikings hazai pályán 36–28-ra legyőzte a Pittsburgh Steelerst az NFL 14. fordulójának csütörtök esti rangadóján.

Kezdetben nem sok minden utalt arra, hogy itt érdekes meccs lehet, a Vikings és a Steelers is kihagyott egy távoli mezőnygólt, majd beindult a Dalvin Cook-show, a minnesotai futó 205 futott és 17 elkapott yarddal, valamint két touchdownnal vette ki a részét a sikeréből.

Bár a házigazda Justin Jefferson elkapott TD-je után kihagyta az extra pontot is, remekül haladt a siker felé, a szünetig Greg Joseph közeli mezőnygóljával, valamint Cook két futásával 23–0-ra módosította az állást, majd a rúgó újabb két sikeres próbálkozásával hat perccel a harmadik negyed vége előtt már 29–0-s előnyt mutatott az eredményjelző.

A túloldal szenvedett, Ben Roethlisbergert az este során ötször gyalulták a földbe, és még egy interceptionje is volt.

A Steelers azonban nem adta fel, Najee Harris elkapott touchdownja után Kirk Cousins egyből eladta a labdát, a futó ezúttal a talajon szerzett hatpontost, egy gyorsan lezárt minnesotai offenzíva után pedig James Washington 30 yardos elkapása után a kihagyott kétpontos kísérlet ellenére látótávba értek a vendégek (29–20).

Úgy tűnt, villámgyorsan lehűti a kedélyeket a Vikings, K. J. Osborn 62 yardos elkapott touchdownjával (36–20), valamint jó védekezésével, de ekkor jött Cousins újabb eladott labdája, amit Pat Freiermuth pontszerzésével és a sikeres kétpontossal büntetett a Steelers, amely 36–28-nál 2:16 perccel a vége előtt a saját négyesén visszakapta a labdát.

Ben Roethlisbergerék három másodperccel a vége előtt az ellenfél 12 yardosáig jutottak, ahonnan egy TD-vel és egy sikeres kétpontossal egyenlíthettek is volna, de Freiermuth kezéből végül a védők kiütötték a labdát, így a Minnesota csak megnyerte a meccset.

A Vikings sikerével 6–7-re javította mérlegét (most bánhatja igazán az addig nyeretlen Lions elleni múlt heti zakót), a Steelers 6–6–1-re romlott (az 1–10–1-es Detroit másik nem bukott meccse épp a pittsburghiek elleni döntetlen volt).

(Borítókép: Stephen Maturen/Getty Images)