Leukémiát diagnosztizáltak az NFL egyik legnagyobb ígéreténél

metchie
2022.07.24. 20:35
Leukémiát diagnosztizáltak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Houston Texans fiatal elkapójánál, John Metchie-nél.

Nigériai apa és tajvani anya gyermekeként utóbbi otthonában 2000. július 18-án született, majd a családjával Ghánába költöztek, ezt követően pedig édesanyjával és négy fiútestvérével Kanadába költözött, ahol állampolgárságot is kapott.

Ezután az Egyesült Államok következett, ahol a tanulmányait végezte, egyetemre az Alabamára járt, ahol 2020-ban robbant be (55 elkapásból 916 yardot termelt), a 2021-es idényben pedig tovább emelte játéka színvonalát, 96 elkapásból 1142 yard és 8 touchdown született.

Tavaly decemberben elszakadt az elülső keresztszalagja (amiből a felépülés bő fél év, de inkább 9 hónap), ennek ellenére a Houston Texans a 2. kör 44. helyén kiválasztotta az idei drafton – sőt a kanadai ligában is lefoglalták a játékjogát, holott egyértelmű volt, hogy az NFL-ben van a jövője.

Ebben a 22 éves elkapó továbbra is bízik:

Nemrég APL-t diagnosztizáltak nálam, amely a leginkább gyógyítható formája a leukémiának. Jelenleg kiváló orvosi ellátásban részesülök, jó hangulatban vagyok, és remélem, hogy egy későbbi időpontban teljesen felépülök. Ezzel a diagnózissal valószínűleg nem lépek pályára ebben az idényben. A fókuszban az egészségem és a felépülésem szerepel majd a továbbiakban is. Köszönöm előre mindenkinek a támogatását és a jókívánságokat. Alig várom, hogy erősebben térjek vissza, mint valaha. Isten áldjon mindenkit

– idézi a Houston Texans Twitter-oldala John Metchie-t.

(Borítókép: Kevin C. Cox/Getty Images)