Az évtized jelenetét hozta a vasárnap esti thriller – videó!

jefferson
2022.11.14. 09:30
Elképesztő izgalmakat és fordulatokat hozott a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) vasárnapi játéknapja.

A liga történetének első müncheni mérkőzésén a 258 yardot és két TD-t passzoló Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers 21–16-ra legyőzte a hajrában szépítő Seattle Seahawksot, ezzel az Egyesült Államok, Anglia és Mexikó után már a negyedik különböző országban is van győzelme a 45 éves irányítónak, ami természetesen új rekord.

Az idény talán legjobb párharcát hozta a 6–2-vel álló Buffalo Bills és a 7–1-es Minnesota Vikings csatája, pedig sokáig erre nem sok jel utalt. Bár az első pofont a vendégek vitték be Justin Jefferson 22 yardos TD-elkapásával, ezt követően a Buffalo könnyedén fordított, és vezetett is már 27–10-re a harmadik negyed hajrájában.

A Vikings Dalvin Cook 81 yardos TD-futásával kozmetikázott, majd Josh Allen eladta a labdát a vörös zónában, amit újabb hatpontossal büntetett a Minnesota (27–23). A végjátékban aztán sorra jöttek a döbbenetesebbnél döbbenetesebb jelenetek, közte egy 4. és 18-cal, amikor Jefferson a levegőbe felugorva egy kézzel húzta ki a gyakorlatilag már labdát szerző védő kezéből a tojást, így maradt támadásban a vendégcsapat.

Az évtized elkapása (Field Yates szerint egyenesen az évszázadé, de ez azért túlzás lenne)

Centikkel a gólvonal előtt Kirk Cousinst megállították, viszont a Billsnek nem volt helye letérdelni, így egy játékot el kellett még indítani. Aminél Allen kezéből kiverték a labdát, a vendégek vetődtek rá és fordítottak (27–30)!

Volt azonban még 41 másodperc, ebben pedig a Buffalo kiharcolta a hosszabbítást. Itt a Vikings simán átment a pályán, de a célterület előtt megakadt, így a Bills a győzelemért támadhatott. Allen viszont a célterület közelébe érve megint eladta a labdát, így a Vikings 33–30-cal behúzta ezt a meccset, és már 8–1-gyel áll.

A 22 órás sávra is maradt dráma, bár a két csapat előéletét tekintve ez annyira nem meglepő. A Green Bay Packers hatalmas csatát vívott a Dallas Cowboyszal, CeeDee Lamb 3 yardos játékával a texasiak szereztek vezetést, Dak Prescott két interceptionje után viszont 14–7-re fordítottak Aaron Rodgersék.

A szünet előtt Dalton Schultz elkapásával egyenlítettek a vendégek, majd a harmadik negyedben Tony Pollard, majd újra Lamb került a célterületre a tojással, máris 14–28 volt az állás.

Aaron Rodgers és Christian Watson azonban a második negyed 58 yardos TD-je után a negyedik játékrészben 39 és 7 yardosat is összehozott, jöhetett a hosszabbítás, amit Mason Crosby 28 yardos mezőnygóljával meg is nyert a 4–6-os mérlegre kozmetikázó Packers (31–28).

(Borítókép: Ebből a jelenetből a 18-as számú támadó szerzett elkapást! – Isaiah Vazquez/Getty Images)