31 éves korában meghalt a korábbi NFL-játékos

chris smith
2023.04.18. 18:43
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) több csapatban is megforduló Chris Smith 31 éves korában elhunyt – adta hírül a Fox News egy észak-karolinai újság gyászjelentésére hivatkozva. Az oldal szerint a korábbi irányítósiettető halálának okai egyelőre ismeretlenek.

Az Arkansas Egyetemen remeklő védőjátékost a 2014-es játékosbörzén a Jacksonville Jaguars választotta ki az 5. körben, három év után a Cincinnati Bengalshoz csatlakozott. Egy évre rá a Cleveland Browns alkalmazásába került, ahol két idényt húzott le, mielőtt 2020-ban a Las Vegas Raidersnél, 2021-ben pedig a Houston Texansnál szerepelt.

Nyolcéves NFL-karrierje alatt 72 meccsen jutott szóhoz, 80 szerelés és 11 irányító földre vitel szerepelt a statisztikai lapján.

Smith középiskolája és korábbi clevelandi csapattársa, David Njoku is elbúcsúzott a legutóbbi évadban az XFL-es Seattle Sea Dragonsban szereplő játékostól.

Nyugodjon békében a West Rowan legendája! Chris emberként még kiemelkedőbb volt, mint játékosként, hatása a körülötte állókra örökké emlékezetes marad

– búcsúzott volt iskolája.

„Pihenj meg a paradicsomban, Chris Smith. Helyi hős, mindenki testvére, akinek olyan csodálatos lelke volt. Összetörik a szívem” – tisztelgett korábbi csapattársa előtt Njoku.

A The Salisbury Post úgy emlékezik a volt játékosról, mint az a srác, ami mindent visszaadott, amit az élettől kapott, időt és pénzt nem sajnálva segített a helyi iskoláknak és projekteknek.

(Borítókép: Nick Cammett / Diamond Images / Getty Images)