Percek alatt közel 3 millióan akartak jegyet venni erre a meccsre

2023.07.11. 14:08
Aki esetleg azt gondolta volna, hogy a New England Patriots és az Indianapolis Colts november 12-i frankfurti NFL-összecsapása nem mozgat meg sokakat, az kijózanító pofont kaphatott a valóságtól.

Már a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 2022-es németországi debütálása is elképesztő várakozásokat idézett elő, amikor több mint 700 ezren próbáltak pillanatok alatt jegyhez jutni a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers és a Seattle Seahawks müncheni meccsére, idén pedig még durvább számokkal szembesülhettünk.

A bajnoki címvédő Kansas City Chiefs és a szintén látványos támadóarzenállal bíró Miami Dolphins frankfurti összecsapására két perc alatt már 1,5 milliós sor gyűlt össze.

Hüledezhettünk, de ekkor még aligha gondoltuk, hogy ez csak egy látványos előjáték lesz a második frankfurti összecsapás kapcsán.

Alapvetően a New England Patriots és az Indianapolis Colts sem egy túl nézővonzó perspektívát kínáló gárda az elmúlt időszakot figyelembe véve. És bár előbbinél az új támadókoordinátor, a rengeteg erősítés, valamint Bill Belichick vezetőedző személye, utóbbinál a friss első körös irányító megkaparintása javít a helyzeten, ettől függetlenül aligha gondoltuk, hogy versenyben lehet Patrick Mahomesék számaival.

Igen ám, de azt ne felejtsük ki az egyenletből, hogy az NFL magyarországi (és nagyjából európai) berobbanása idején elképesztő dinasztiát indítottak a Hazafiak Tom Brady vezérletével, míg a legnagyobb rivális épp a Peyton Manning irányította Indianapolis Colts volt. Így ezeknek a csapatoknak a tengeren inneni népszerűsége valószínűleg még mindig óriási.

Hogy mennyire?

A 12 órás nyitástól számított 2 percen belül a sorba beálló honfitársunk a 2 824 570. helyet kaparintotta meg, egy másik pedig még negyedórával később is csak a 2 642 359. volt.

Mobilon keresztül amúgy lényegesen barátságosabb számokkal, 70–80 ezer körüli listával találkozhattunk. De villámgyorsan elkezdtek felkerülni a belépők a másodlagos piacokra is – aligha kell mondani, hogy lényegesen drágábban eredeti vételáruknál...

A 2023-as idényben amúgy a 2 frankfurti meccs mellett 3 londoni találkozóra látogathatnak ki a legkönnyebben az európai szurkolók.