Bekövetkezett a legrosszabb: az egész szezonra kidőlt az NFL egyik legjobbja

2023.09.13. 11:41
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában szereplő New York Jets vezetőedzője, Robert Saleh megerősítette: az egész szezonra elvesztették Aaron Rodgers irányítót.

Mint ismert, az NFL alapszakaszának nyitófordulójában a New York Jets hazai pályán ugyan legyőzte a Buffalo Billst, de a siker komoly áldozattal járt, mivel súlyos sérülést szenvedett a csapatban tétmérkőzésen debütáló klasszisirányító, Aaron Rodgers. A 39 éves játékos 18 szezon után hagyta el a Green Bay Packerst, és igazolt a New York-i csapathoz annak reményében, hogy hosszú idő – 13 év – után segítségével újra kiharcolja rájátszásbeli tagságát az alakulat. 

Aaron Rodgers elhagyja a pályát
Aaron Rodgers elhagyja a pályát
Fotó: Getty Images

Ezen cél elérésében viszont a továbbiakban nem segédkezhet, mivel rögtön az első játékok után megsérült a Buffalo elleni mérkőzésen, majd mentőautóval kellett leszállítani a pályáról. Történt ugyanis, hogy az első támadás negyedik játékánál a vendégek védője, Leonard Floyd könnyedén Rodgers közelébe férkőzött, és vitte földre. A veterán irányító elsőre ugyan felállt, majd visszaült, végül orvosi kocsival szállították az öltözőbe. A Jets szimpatizánsai rögtön attól tartottak, hogy újdonsült kedvencük súlyos sérülést szenvedett, ami kedden be is igazólódott. 

Saleh vezetőedző elmondta: bekövetkezett a legrosszabb forgatókönyv, amivel számolhattak, Rodgers bal Achilles-ínja teljesen elszakadt, így kihagyja a szezon hátralévő részét. 

Az MRI-vizsgálat megerősítette: elszakadt

– tette egyértelművé a helyzetet Saleh. Ennek értelmében pedig a liga egyik legjobb játékosára hosszú rehabilitáció vár, viszont ennek részleteivel még a Jets vezetőedzője sincs tisztában, hogy mennyi ideig fog tartani.

A sérült Rodgers helyét a tartalék irányító, Zach Wilson veszi át a következő mérkőzéseken.