Megvan a magyar válogatott szűkített kerete a csehek elleni ütközetre

2023.10.20. 12:02
Sződy Ferenc szövetségi kapitány kijelölte a magyar amerikaifutball-válogatott 45 fős szűkített keretét a Csehország elleni A csoportos Európa-bajnoki mérkőzésre. A felek október 29-én a Budapest Rugby Centerben csapnak össze, ahol a kilencedik hely megszerzése lesz a tét a magyar csapat számára.

Így jutottunk el idáig

A mieink a csoportkörben 41–0-ra kikaptak Ausztriában (ezzel ért véget egy hétmeccses győzelmi szériánk, mely során feljutottunk az elitbe), majd a franciák elleni védelmi csatában 9–2-re maradtunk alul.

Ellenfelünk Finnországtól (10–42) és Dániától (40–45) kapott ki, így került az alsóházi rájátszásba, ahol a magyar csapat automatikusan döntőssé vált, mivel az oroszokat kizárták a sorozatból.

A CSOPORTELSŐK EREJÉT MUTATJA, HOGY ÉPP AUSZTRIA–FINNORSZÁG-MÉRKŐZÉST RENDEZNEK A DÖNTŐBEN, ELŐBBI NÉGY ÉREM UTÁN ELŐSZÖR LEHET EURÓPA-BAJNOK, UTÓBBI PEDIG AZ 1985 ÉS 2000 KÖZÖTT NYERT ÖT ARANY UTÁN SZEREZHET ÚJABBAT.

Érdekesség, hogy épp a cseh válogatott ellen játszotta el mérkőzését a magyar válogatott, 2015. szeptember 27-én 26–7-re győztek a vendégek a budapesti Építők Stadionban, majd 2018 októberében a Három Nemzet Kupáján a szlovákok 61–0-s kiütése után az Új Hidegkuti Stadionban visszavágtunk mostani riválisunknak, 23–15 lett a vége.

A magyar válogatott kerete

  • Irányítók: Bencsics Márk, Hegedűs Máté (2)
  • Futók: Madaras Erik, Novakov Dávid, Ráthonyi Kende, Roják Richárd (6)
  • Elkapók: Bartos Ferenc, Benedek László, Czirók Márton, Mészáros Márton, Tóth Nándor (11)
  • Tight endek: Boros László, Horváth Kristóf (13)
  • Támadófalemberek: Dudog Dávid, Filep László, Gráber Zoltán, Hartai Gábor, Kéri Bálint, Kispál Gábor, Szabó Dániel, Vadlövő Péter (21)
  • Védőfalemberek: Bánfi Mihály, Gráber Balázs, Huszár Szebasztián, Kovács Barna, Regan Jebrai, Szűcs Kristóf, Török Mihály, Trembulyák Péter (29)
  • Linebackerek: Baranyai Péter, Bicskei Dániel, Bodnár Benedek, ifj. Nosza Vilmos, Saliga Norbert, Törzsök Tamás, Zilai János (36)
  • Defensive backek: Golita Zoltán, Hansel Botond, Horváth Benedek, Jónás Máté, Matkovics Milán, Németh Márton, Tyukodi Máté (43)
  • Rúgók/punterek: Storcz András, Tasic Dennis (45)

AMERIKAIFUTBALL-EURÓPA-BAJNOKSÁG
A 9. HELYÉRT
14.00: Magyarország–Csehország
október 29., Budapest Rugby Center