Váratlanul meghalt a fiatal sporttehetség

2024.04.18. 10:22
Az Albany korábbi amerikai futballistája, Amitral „AJ” Simon 25 éves korában elhunyt, napokkal a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2024-es amatőr játékosbörzéje (draft) előtt, jelentette be a tengerentúlon található iskola.

A védőfal (defensive line) alapemberének számító Simon az előző szezonban 55 szerelést mutatott be, és 12,5-szer vitte földre a labdát birtokló irányítót (fél szerelést akkor írnak be valakinek, amikor valamelyik csapattársával közösen döngölik a talajba az ellenfél QB-ját).

„Az iskola mély szomorúsággal értesült Amitral Simon haláláról. »AJ« példakép volt a pályán és azon kívül is, az elmúlt két évben a futballprogramunk egyik oszlopos tagja volt. Nagyon fog hiányozni mindenkinek” – olvasható az Albany közleményében.

A szakértők szerint Simon jó eséllyel elkelt volna az április végén megrendezésre kerülő drafton, annak ellenére, hogy az egyetemi szinten nem a legjobbak ellen játszott. A halál okát egyelőre nem közölte az iskolája.

„Öröm volt dolgozni Simonnal két éven át, baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Imáim a Simon családnak szólnak. Szeretlek, AJ, és mindig is különleges helyet fogok biztosítani a szívemben a 8-as számnak, amit nálunk viseltél” – posztolta a közösségi médiában Greg Gattuso, az Albany edzője, írja a CBS Sports.