Serena Williams beszólt a többszörös Super Bowl-győztes játékosnak

2024.07.13. 10:31
Serena Williams verbálisan nekiment a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs rúgójának, Harrison Butkernek, mondván, hogy a nőknek „nincs szükségük” rá. A háromszoros Super Bowl-győztes játékos májusban haragított magára sok embert, amikor a diplomaosztó beszédében azt mondta, hogy a házasság és az anyaság a legtöbb nő számára sokkal több örömet tartogat, mint a karrierjük.

Az amerikaiak 23-szoros Grand Slam-győztes teniszsztárja Butkert vette célba, miközben a színpadon beszélt az ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly) nevű amerikai díjátadón, ahol a sportteljesítményt jutalmazzák.

Mellette ott volt a húga, a hétszeres GS-bajnok Venus Williams és Quinta Brunson amerikai színésznő.

Venus Williams egy ponton arra buzdította a közönséget, hogy élvezzék a női sportokat, mert a női sportolók is elismerésre méltó teljesítményt tesznek le az asztalra. Nővére ekkor közbeszúrt:

Kivéve téged, Harrison Butker. Rád nincs szükségünk.

Majd jött Brunson: „Egyáltalán. Soha” – mondta, írja a The Guardian.

Butker – aki egyébként ott ült a közönség soraiban, de a kamera nem mutatta őt – széles körű kritikát váltott ki május 11-i diplomaosztó beszédével. Többek között azt mondta, hogy egyes katolikus vezetők „veszélyes genderideológiát kényszerítenek Amerika fiataljaira”. Majd hozzátette, hogy szerinte egy nő számára a „legfontosabb” szerep, amit vállalnia kell, az a háziasszonyi szerep. Végül az abortusz ellenzéséről szóló nézetei mellett is kiállt.