Rablás közben mellbe lőtték a San Francisco 49ers sztárjátékosát

2024.09.01. 08:16
Egy 17 éves fiatal akarta kirabolni a San Francisco 49ers egyik játékosát, Ricky Pearsallt. A rablási kísérletben a gyanúsított meglőtte a futballistát, azonban az elkövető is megsérült. A lövést követően Pearsall a saját lábán sétált a mentőautóba.

A San Francisco 49ers újonc elkapóját, Ricky Pearsallt szombat délután meglőtték egy rablási kísérletben a kaliforniai Union Square-en – írja a USA Today A támadás tényét a 49ers is megerősítette, mint közölték,

Ricky Pearsall „lőtt sebet kapott a mellkasán, súlyos, de stabil állapotban” van. 

 

A San Franciscó-i Rendőrség közleménye szerint a gyanúsított egy 17 éves fiú, aki fegyverrel próbálta meg kirabolni Pearsallt, aki egyedül sétált, amikor szóváltás tört ki kettejük között, aminek következtében mindketten sérüléseket szenvedtek. Hozzátették, a gyanúsítottat őrizetbe vették, a vádemelés pedig a fiatalkorúak bíróságán történik.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított jelenleg fiatalkorú, ezeket a vádakat a fiatalkorúak bíróságán fogjuk benyújtani, miközben folytatjuk a bizonyítékok áttekintését, hogy kitaláljuk, hogyan tovább

– mondta Brooke Jenkins, San Francisco kerületi ügyésze.

A 49ers az áprilisi NFL-draft első körében a 31. helyen választotta Ricky Pearsallt, aki az előző szezonban a Floridai Egyetemen remekelt, 65 passzt fogott 965 yardért, és négy touchdownt ért el. A 2022-ben az Arizona State államból igazolt Floridába, ahol 2019 és 2021 között játszott.

Pearsall augusztusban három hetet hagyott ki a gyakorlásból a bal vállának elmozdulása miatt, de hétfőn visszatért a játékba.

A kiválasztása sokakat meglepett egy olyan csapat részéről, amely már büszkélkedhet sztárcélpontokkal, mint például Brandon Aiyuk és Deebo Samuel. A 49ers edzője, Kyle Shanahan szerint a csapat egy olyan elkapót látott benne, aki rövid és hosszú távon is segítheti a támadójátékot.