Három bűncselekménnyel vádolják az NFL-játékosra rálövő tinédzsert

2024.09.04. 09:52
A San Franciscó-i kerületi ügyész öt vádpontban vádolt meg egy 17 éves fiút, aki augusztus 31-én a San Francisco 49ers játékosát, Ricky Pearsallt lőtte meg egy rablási kísérletben a város bevásárlónegyedében. A tinédzser fiatalkorúak börtönében várja a bírósági tárgyalást.

Brooke Jenkins kerületi ügyész keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a gyanúsított három bűncselekményt követett el: gyilkossági, illetve rablási kísérlet és félautomata lőfegyverrel elkövetett támadás – írta meg a The Guardian.

A 17 éves gyanúsított jelenleg fiatalkorúak börtönében várja a vádemelést, bár a kerületi ügyész hozzátette, hogy azt is vizsgálják, felnőttbíróságon folytatódjon-e a tárgyalás. Jelenleg a nyomozás a fiú bűnügyi múltját is ellenőrzi.

„Elegendő bizonyítékunk van a vádak benyújtásához, de még korai lenne most erről véleményt nyilvánítanom” − mondta Jenkins újságíróknak arra a kérdésre, hogy megpróbálja-e átvinni az ügyet a fiatalkorúak bíróságáról.

A sportolót megpróbálták kirabolni

Ahogy arról korábban beszámoltunkSan Francisco 49ers újonc elkapóját, Ricky Pearsallt szombat délután meglőtték egy rablási kísérletben a kaliforniai Union Square-en.

A San Franciscó-i rendőrség közleménye szerint a gyanúsított egy 17 éves fiú, aki fegyverrel próbálta meg kirabolni Pearsallt, aki egyedül sétált, amikor szóváltás tört ki kettejük között, aminek következtében mindketten sérüléseket szenvedtek.

A sportolót vasárnap már ki is engedték a kórházból, ugyanis a lövés nem ért létfontosságú szervet, így Pearsall már otthonában lábadozhat.