Meccs közben dobta ki a taccsot az NFL-játékos, de ami utána történt, az sem volt semmi

2024.09.16. 16:46
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) legutóbbi játéknapján a Green Bay Packers irányítója, Malik Willis úgy döntött az Indianapolis Colts elleni meccs második negyedében, hogy a behívott passzjáték helyett inkább futásnak eredt a labdával, miután az váratlanul csúszóssá vált. A csapat centere ugyanis a játék elindítása előtt lehányta a játékszert.

A Jordan Love-ot helyettesítő irányító eredetileg passzolni szeretett volna, de aztán váratlanul meggondolta magát, és futni kezdett labdával a kezében.

Az edzők sem értették, mi ütött belé, a Green Bay vezetőedzője, Matt LaFleur a mérkőzés után árulta el, hogy miért nem teljesítette a kérésüket Willis az adott helyzetben.

„Megkérdeztem Malikot, hogy miért nem passzolt, mire azt felelte, hogy a center Josh Myers kidobta a taccsot a játék előtt, és a labdára is jutott a »trutymóból«” – nyilatkozta LaFleur, vette észre a The Guardian.

Willis nem viselt kesztyűt a vasárnapi mérkőzésen, vagyis a kezére is jutott a kellemetlen állagú és szagú anyagból, amint a center hátradobta a labdát.

Myerst ez a kis incidens nem befolyásolta túlságosan, nem jött le a pályáról, és segített a támadósornak, amely 261 yardot tett meg a földön, és tökéletesen megvédte Willist, akit egyetlen egyszer sem tudtak levinni a földre az ellenfél védői,

El kell végeznem a munkámat, senkit sem érdekel, mi van velem, ha közben bántják az irányítónkat. Nem volt más választásom, csinálnom kellett azt, amiért fizetést kapok, vagyis megvédtem a QB-t, aki mögöttem állt

– nyilatkozta Myers a meccs után.

A vasárnapi meccset 29 Celsius-fokos hőségben játszották, és Myers azt mondta, hogy talán túl sok folyadékot vett magához a meccs előtt, ezért kavarodott fel a gyomra.

A Packers végül 16–10-re legyőzte a Coltsot, és ezzel megszerezte első győzelmét a szezonban.