Prostituáltakat futtat a jamaicai futókat elítélő doppingbíró

2014.04.18. 11:06

Jamaicát megviselte a 2013-ban kipattant doppingbotrány, nemrég két olimpiai bajnok atléta is eltiltást kapott – az egykori százas világcsúcstartó, Asafa Powell 18 hónapot – , de az eleve sokat kritizált doppingellenes szervezet is kapott még egy pofont. Kiderült, hogy a Powellt is elítélő testület egyik tagja prostituálthálózatot tart fenn.

A Jamaicai Doppingellenes Fegyelmi Bizottság alelnökét, Lennox Gayle-t azzal vádolják, hogy a Montego-öbölben magukat masszőzként hirdető prostituáltakat futtat. A 45 éves ügyvédként dolgozó Gayle-re hét letartóztatott prostituált vallott korábban.

A két hónapig tartó nyomozás után május 5-én kell majd bíróság elé állnia, emberkereskedelemmel és prostitúcióban való részvétellel vádolják.

Gayle ügye azután került nyilvánosságra, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság óriási hiányosságokat mutatott ki Veronica Campbell Brown vizeletmintájának begyűjtésénél. Az eleve nem jól tárolt és levett mintába kívülről kerültek be szennyező anyagok, ezért nem lehetett eltiltani az olimpiai bajnok sprintert.

Gayle tagja volt annak a testületnek, amelyik Asafa Powellt és Sherone Simpsone-t eltiltotta.