Ilyen még nem volt: magyar hegyifutó világkupa-dobogón

2014.06.16. 17:34

Múlt heti kitűnő ausztriai világkupa 5. helyezése után Merényi Tímea felállhatott a dobogóra a hegyifutó sorozat franciaországi állomásán a Grand Ballonon. Gál Géza tanítványa történelmi tettet hajtott végre, hiszen első magyarként lett dobogós. Ez eddig legjobb eredmény, egy negyedik hellyel Kovács Ádám volt, tudtk meg a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetségtől.

Férfiaknál hármas eritreai siker született, az abszolút favorit a 2012-es hegyifutó világbajnok Petro Mamo győzött pályacsúccsal a 13,4 km-es távon 1230 méteres szinttel.

Összetett világkupában jelenleg 2. helyen áll Timi, így a további 4 versenyen megőrizheti dobogós pozícióját, bár természetesen nem lesz egyszerű dolga.

„Még fel sem fogom, hogy a hegyifutó világkupa második állomásán felállhattam a dobogóra, és ezzel az eredménnyel második vagyok jelenleg az összetett pontversenyben. Megérte vállalni a hosszú utazást, emiatt nem voltam pihent a versenyen. A táv közepén sajnos rossz irányba futottam 1 percet, így nagyon meg kellett küzdenem a második helyezésemért. Következik a svájci Zermatt hegyimaratoni, majd utána július 20-án a Parádfürdő-Kékestető hegyifutó ob.”