Atlétika-Eb: Móricz és Minczér is kiesett

2014.08.12. 13:17

Móricz Bálint a 400 méteres síkfutás előfutamában, Minczér Albert pedig 3000 méter akadályon búcsúzott a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A még juniorkorú, 19 éves Móricz 47,04 másodperccel hetedikként ért célba futamában. A biztos továbbjutáshoz az első négyben kellett volna végeznie, ideje pedig kevésnek bizonyult az elődöntőhöz.

A 27 éves Minczér a leggyengébb idei eredménnyel (8:46.10 p) rendelkezett a 28 fős mezőnyben, így bravúrnak számított volna a döntőbe jutás. Az ötszörös magyar bajnok futamában az első körök után az élmezőnnyel haladt, ám azután fokozatosan és egyre jobban leszakadt. Láthatólag kínlódva, a nézők bíztató tapsától kísérve csaknem egy kör hátránnyal ért célba 9:32.13 perccel.

„Az országos bajnokság óta görcsben van mindkét vádlim, az utolsó edzést már be sem tudtam fejezni” – nyilatkozott az MTI-nek Minczér Albert. Hozzátette: megfordult a fejében, hogy feladja, de az ilyen szenvedések is kellenek ahhoz, hogy az ember továbblépjen. Minczérnek nincs szerencséje a világversenyekkel, a két évvel ezelőtti Eb-n is csapattag volt, de végül nem tudta vállalni az indulást.