Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Atlétika-Eb: Baji elődöntős 110 gáton, Kiss kiesett

2014.08.13. 12:50

Baji Balázs bejutott az elődöntőbe, Kiss Dániel viszont kiesett 110 m gáton a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon szerdán, írja az MTI.

A tavaly a fedettpályás Eb-n negyedik Baji Balázs futamában ketten rendelkeztek jobb idei eredménnyel, így papíron reális esélye volt a 25 éves magyar futónak, hogy a továbbjutást jelentő első három között érjen célba. Baji jól jött el a rajttól, és magabiztos futással a második helyen dobta be magát 13.37 mp-cel, megjavítva idei legjobbját.

„Annál jobban kellett futni, mint elterveztem, mert a hetes pályán futottam, s így messze voltak tőlem az igazi riválisok. Mindenképpen hellyel akartam továbbjutni, igyekeztem lazán, de nem könnyelműen futni, elkapni egy jó ritmust és tisztán venni a gátakat” - nyilatkozott az MTI-nek Baji, aki két éve, Helsinkiben is bejutott az elődöntőbe.

Hozzátette: ezúttal a fináléba kerülés a célja, ehhez csütörtökön legalább a mostanihoz hasonló időt kell elérnie.

A 2010-es barcelonai Eb-n bronzérmes, de azóta szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódó Kiss Dániel szintén idei legjobbját futotta 13.64 mp-cel, ám ez csak a hatodik helyhez volt elég futamában.

Összesítésben Baji Balázs az ötödik idővel lépett tovább, míg Kiss Dániel a 20. helyen végzett.